Напишете дума/думи за търсене

Разбиха мита за красотата на звездите

Блестяща коса, сияйна кожа, перфектно тяло - външният вид на знаменитостите винаги буди възхищение. Но се оказва, че зад идеалната външност се крият сериозни здравословни проблеми.

Лекари от целия свят ни убеждават, че косата и кожата са показател за здравето на даден човек. Обаче в съвременния свят това правило не важи.

Изводите били направени след изследване с участието на 2500 мъже и жени, които били помолени да оценят здравословното състояние по външността на хора на снимки. Доброволците избирали между дългокоси жени с тен и мъже на средна възраст с обикновена външност. Повече от 60% от запитаните казали, че жените на фотографиите изглеждат по-здрави.

След това учените тествали действителното здравословно състояние на мъжете и жените на снимките. Излязло, че мъжете са в по-добра здравословна форма.

Експертите обясняват, че съвременните козметични средства позволяват да се преобразят дори най-невзрачните коса и кожа. Именно такава силна козметика ползват звездите. Но всъщност те имат доста здравословни проблеми, сред които високо кръвно налягане и повишен холестерол, причинени от вредния им начин на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X