Напишете дума/думи за търсене

Годишен хороскоп: 2017 - година на промяната

Динамични събития с неочаквани обрати - това е една от най-съществените характеристики на годината, която започва от утре.

Основният фокус е промяната - както в обществото, така и в личен план. Всеки трябва да направи избора си, да се отърси от излишното, от това, което повече няма какво да ни даде, нито можем и имаме желание да задържим. Трябва да разчитаме само и единствено на собствените си възможности - повече от когато и да било.

Ще бъдем свидетели на агресивност и егоизъм. Успехът ще бъде на страната на решителните и действащите. При такава революционна картина е невъзможно обещанията да се спазват, а прогнозите да се потвърждават.

Тенденцията се засилва от противопоставянето на Юпитер и Уран, което ще действа през цялата година.

През втората половина на годината обстоятелствата ще ни принуждават да се съобразяваме с интересите на другите, но през цялото време на първо място ще доминират личните амбиции. Може да се каже, че за личен успех може да се смята и овладяването на критични ситуации чрез контрол на емоциите и бързо вземане на решения.

Най-много изненади в любовта

Очаква се 2017-а да даде шанс, радост и щастие на много хора, защото най-много изненади ще има в любовта и творчеството.

Нови чувства и страсти ще връхлитат неочаквано, заредени с огромна енергия. Външното спокойствие и увереност ще прикриват силна вътрешна енергия.

В началото на март, когато Венера премине в ретроградно движение, до 15 април трябва да се избягват нови запознанства, още повече да не се започва нова романтична връзка.

Има опасност от заблуди, получаване на фалшиви сигнали, самозалъгване и разочарование. Периодът дава възможност за преосмисляне на досегашни връзки, може да се поправят допуснати грешки. Старите приятелства може да се преоткрият и през май да се възродят отново. Трябва да се избягват инвестиции, както и да се правят скъпи покупки.

Криза за бизнеса през април, после оживление

Годината ще бъде успешна за предприемчивите, които са свикнали да работят упорито. Добри шансове се отварят за представителите на военните професии, спортистите, предприемачите и всички, които покажат гъвкавост и силна воля.

Първите 10 дни от януари са най-подходящи - приведете в изпълнение краткосрочните си задачи. През февруари ще се появят нови идеи и проекти в бизнеса, но те няма да се реализират веднага. Това е времето, когато трябва да се планира и направи крачка към целта.

През този период ще имате енергия да работите интензивно и с удоволствие, а хората, с които се срещате, ще помогнат да обновите мирогледа си. По-практичните ще се оглеждат за нови възможности и смяна на работата, за да разкрият възможностите си. Аспектите на Меркурий ще благоприятстват всяка инициатива.

Меркурий става ретрограден на 9 април. Неговото отрицателно влияние ще се отрази върху бизнеса на търговците. Не е време за сделки и рискови вложения. Изчакайте, колкото сигурни и примамливи да ви изглеждат предложенията. После ще благодарите за търпението си.

През този период не бива да се преговаря с потенциални партньори, да се сключват договори. Очакват се проблеми с комуникациите.

Медиите, финансовите институции и пътищата са другите места, където са възможни проблемни ситуации. Това ще се повтори 4 пъти в настоящата година в периодите на ретроградния Меркурий - през януари, април, август и декември. Не планирайте и не започвайте нищо ново. Бизнесът ще се оживи през май и юни.

След напрежението в средата на юли, провокирано от квадрата на Марс към Уран, през август ще бъде по-спокойно. Периодът до октомври ще бъде подходящ за отпуски и за хората с творчески професии. Преминаването на Юпитер през октомври в знака на Скорпион ще повиши активността, създават се благоприятни условия във финансовата сфера и бизнеса. През следващия месец направените усилия и предвидливо вложените средства ще донесат добри печалби.

През 2017 г. в работата не се препоръчва да се доверявате на обещания за съвместни планове, тъй като планетите предупреждават за изненади.

Заради внезапни решения вие или партньорите ви може да промените гледната си точка. Затова разчитайте предимно на себе си.

Недоволство от политиците

Напрегнатата политическа обстановка у нас от средата на октомври 2016 г., когато Юпитер и Плутон образуват квадрат, ще продължи да създава проблеми в политиката и икономиката. Ще се задържи общото недоволство от поведението на политиците. През отминалия ноември обстановката се усложни и от опозицията на Юпитер - Уран. Очакват се редуващи се размирици, хаос и бедност.

Огнените Овен, Лъв и Стрелец са зодиакалните знаци, пред които ще има най-много възможности и предизвикателства. На тях ще им бъде и най-трудно, те ще трябва да издържат на по-голямо напрежение и по-голяма отговорност. Но успехът на огнените знаци през 2017 г. ще зависи от много различни фактори.

Водните знаци Рак, Скорпион и Риби ще бъдат с по-малко предизвикателства, но и очакванията към тях ще са по-умерени. За въздушните Близнаци, Везни и Водолей и земните Телец, Дева и Козирог ще бъдат валидни общите прогнози. Те трябва да планират, да наблюдават и да действат.

Тъй като България е изправена пред сигурни предсрочни избори, по-благоприятният месец за тях е април, отколкото март, когато има голямо противопоставяне на планетите.

След като Венера престане да бъде ретроградна, шансът за правилен избор е много по-голям. В противен случай много хора ще съжаляват за бюлетината, която са пуснали.

Астрологичната картина е категорична - предстои смяна на властта. Това обаче не означава непременно смяна на доминиращата политическа сила, а формиране на ново правителство.

Има шанс за благоприятно развитие

Тази година предстоят промени, които са обнадеждаващи - както за цялото човечество, така и конкретно за България. Но трябва да подчертаем, че това не е даденост, а възможност и зависи от политическата воля и от фактора личност - наличието на подходящи хора, които да ги реализират.

Има всички основания да се очаква едно по-благоприятно развитие.

Обнадеждаващо е и случващото се в икономиката на България - ще се повиши доверието в бизнеса, което е основа за просперираща и стабилна година.

Според астрологичната карта се оформят няколко важни тенденции в обществения живот.

Транзитната Луна в тригон със Слънцето ще създадат добра обстановка за организация в държавата, промяна в структурите на управлението, което ще окаже позитивно въздействие върху гражданите. Ролята на народа ще се засили и от съвпада на транзитната Луна с наталната. Все повече организации и партии ще бъдат активни и ще обсъждат действията на управляващите. Ако промените се забавят или отложат, това ще ги направи постоянно актуални до разрешаването им

Акцент ще бъде необходимостта младите хора да участват пряко в обществения живот на страната.

Напрежение в етническите отношения

Ще продължат проблемите в сферата на религията, етническите отношения и културата, за което “е виновна” опозицията на транзитния Плутон към Нептун. На това трябва да се противодейства чрез осъзнаване на духовните ценности и на общите интереси. В противен случай противоречията ще се разраснат и могат да променят живота ни в неприятна посока.

Аспектът е неблагоприятен за финансовото състояние на държавните институции в България особено в облагането, акционерните дружества и разпределението на печалбите.

Ясно се откроява активността на т. нар. кардинален кръст, в който участват Овен, Везни, Рак и Козирог. Неговото главно качество са активност, стремеж и реализация. Винаги се цели в бъдещето. Напрежението между планетите в Големия кардинален кръст обезсилва държавата, но намиращите се планети там не значат обреченост, а показват възможности и потенциал, който може да се разгърне чрез промяна в стила на управление и целта на държавниците.

Юпитер, която е планета на промяна и напредък, започна през септември 2016 г. своя цикъл в зодия Везни. Обикновено тази планета на растеж, благополучие и хармония проявява полезните си ефекти внезапно. Нейното влияние ще доведе до разчупване на енергиите на конфронтация, част от Голямата депресия, започнала през 2008-2009.

Да припомним, че началото бе предизвикано от дисонансния транзит на Плутон (планета на смъртта, унищожаването и мутацията) в Козирог (отговарящ за фондации и институции) и към който по-късно се присъедини и влиянието на Уран.

Планетарното влияние ще се отрази положително на промените в областта на образованието. Дори още от самото начало на 2017 г. транзитът на Сатурн ще окаже позитивен ефект. Образованието ще бъде поставено на преден план с акцент върху допълнителното обучение и насърчаване на знанията.

Нетрадиционният подход е печеливш

Влиянието на Сатурн показва,че предстои много политически и икономически въпроси да бъдат решени по съвсем различен начин. Българските политици и държавници трябва през цялата година да си повтарят това.

След май 2012 г. има голямо напрежение между планетите Плутон и Уран. То може да бъде свързано с много недоразумения и конфликти, които станаха през последните 2 г. Много от тези противопоставяния ще претърпят видими промени още от началото на годината.

Хороскопът на 2017-а обещава иновации в технологиите, които ще променят живота. Това се отнася и за мобилните устройства и интернет връзките. Юпитер и Уран ще са в квадрат през 2017 г., което прави възможно тези нововъведения. Напредък в космическата индустрия е един от примерите. Може да има открития, които ще променят начина, по който виждаме и изследваме Космоса. През август Меркурий ще премине в Дева, за да донесе положителна перспектива в световната икономика. Вместо да бъде дезорганизирана, както през последните години, тя ще се стабилизира и ще помогне за възстановяване от огромни загуби.

Темата за екологичните проблеми ще бъде особено актуална, както и тази за правилното хранене. Годината е благоприятна за въвеждане на нови методи за лечение, ще бъдем свидетели на медицински открития.

И най-важното: тенденциите, формирани през 2017 г., ще продължат и през следващите години.

Затъмненията

През 2017 г. ни очакват 4 затъмнения: две слънчеви - на 26 февруари и 11 август, и две лунни - на 11 февруари и 7 август.

Затъмненията се понасят трудно от чувствителните и емоционални хора. Те стават раздразнителни и конфликтни, често се чувстват безсилни. Понякога напрежението се пренася и в отношенията с най-близките.

Но те носят и изпълнение на стари желания и движение напред без пречки. По време на затъмненията трябва да отложим всички важни дейности, а когато е невъзможно, да бъдем много внимателни.

Кои са ретроградните фази на планетите

Поради елипсовидната траектория, по която се движат, планетите забавят скоростта си, спират и започват да се връщат назад привидно - този ход се нарича ретрограден.

Всички планети имат различни периоди на ретроградност. Те са различни и по времетраене. Меркурий е най-често ретрограден: 3 или 4 пъти годишно по 3 седмици. Венера е ретроградна около месец и половина веднъж на 21 месеца.

Ретрограден Меркурий

През 2017 г. ни очакват 4 периода на ретроградно движение на планетата, до 8 януари в знака Стрелец, от 10 април до 3 май в Телец, от 13 август до 5 септември в Лъв и от 3 до 23 декември в Стрелец. Меркурий е най-бързата планета. Временните трудности, които могат да възникнат, са в областта на бизнеса, предприемаческата дейност, комуникациите, пътувания, обучение, информация. Когато планетата извършва ретроградно движение, стават различни неприятни ситуации в тези сфери.

В тези периоди трябва да се намали темпото, да се повиши вниманието и наблюдателността върху ситуациите. По време на ретроградния Меркурий може да се повредят интернет комуникациите и транспортът, да се предизвика забавяне и объркване.

Не започвайте нови дейности, ако може да ги отложите за кратък период от време, направете го. Избягвайте да се доверявате и разчитате на другите, внимавайте и с партньорите.

В началото на есента се увеличава вероятността от разпространяване на невярна информация поради невнимание, разсейване, възможни грешки в документите. Особено да сте внимателни при подписване на договори, работа с банкови и други финансови документи.

Използвайте това време да поправите допуснати грешки, да прегледате документацията или направите ревизия на финансите си. Хората, родени с ретрограден Меркурий , често се характеризират с интровертност. Смята се, че е трудно да общуват с други, изглежда, че никой не ги разбира.Такива хора често водят дневник, особено в детска възраст, предпочитат самотата. Понякога имат комуникационни трудности при говорене - като заекване.

От друга страна, човек, роден с ретрограден Меркурий, често изненадва другите със своите знания. Предлага нестандартни решения и подходи.

Ретроградна Венера

Периодът на ретроградната Венера през 2017 г. започва на 4 март до 15 април в Овен. През това време трябва да се преосмислят отношенията с партньорите и парите.

На фокус са неизяснени отношения със стара романтична връзка. Често се появява желание за възстановяване на отношенията, но резултатът не е успешен. Трудно се изразяват чувствата, което може да причини охлаждане в любовта.

Периодът не е подходящ за женитба. Не трябва да се планират и взимат никакви важни решения, свързани с брака и любовта. Добре е да се избягва инвестирането в недвижими и движими имоти.

Периодът на ретроградна Венера се характеризира с нестабилност в харесванията, отрицателно отношение към ценностите на хората. Опасно е да се сключва брак, годеж. Първата среща по време на ретроградната Венера е малко вероятно да доведе до дългосрочна и трайна връзка. Ако при такава ситуация възникне партньорство, и двамата партньори ще се чудят дали правилно са постъпили при избора.

Хората, родени с ретроградна Венера, обикновено са скептични. За тях е трудно да изразят симпатия и съчувствие към друг човек. В резултат на това изпитват големи проблеми с установяването на дългосрочна връзка. Често имат талант в определена област на изкуството, или оригинален художествен вкус. В някои случаи ретроградна Венера може да се прояви в нетрадиционна сексуална ориентация.

Ретрограден Юпитер

От 6 февруари до 9 юни е време, подходящо да приключите всичко недовършено. Това е периодът на ретрограден Юпитер в знака Везни. Сферите на юридическите дейности, образование и пътешествия се решават успешно. Но по време на ретроградния Юпитер трудно се постигат материални придобивки.

Ретрограден Сатурн

Обратното движение на Сатурн започва на 6 април и завършва на 25 август. Тъй като ще бъде в знака Стрелец, затова сферите, на които ще окаже влияние, са образованието, туризмът, религията и юридическата дейност. Неговото действие ще помогне да се разрешат много проблеми.

Ретрограден Марс

В този период Марс мисли къде да насочи силите си. Често това е време, когато се възпламенява отново стар конфликт. Факт е обаче, че при ретрограден Марс страната, започнала война, обикновено губи. По това време не се препоръчва започване на нова работа, защото, когато Марс е ретрограден, всички ние не сме много наясно какво точно бихме искали да правим енергията си. Хората, родени с ретрограден Марс, обикновено имат трудности с енергията си. Те може да направят много усилия, но резултат да не се вижда. Често остават пасивни, но успешно направляват енергията на другите.

Ретрограден Уран

Уран се обръща на 3 август до 2 януари 2018 г. в знака Овен. Това е планетата на внезапните решения и действия. В този период се засилва желанието за реализация и свобода.

Ретрограден Нептун

Нептун е ретрограден от 16 юни до 22 ноември в знака Риби. Тогава е време да се преосмислят духовните ценности и убеждения.

Ретрограден Плутон

Започва на 20 април и приключва на 28 септември в знака Козирог. Неговото влияние е върху държавното управление и организацията на държавните структури.

Елена Фотева
Елена Фотева
автор: Елена Фотева
Тя е част от екипа на “24 часа” от февруари 1998 г. Тя е фоторепортер, заснел стотици моменти от най-важните събития по Южното Черноморие. Повече от 20 г. тя отдава всяка свободна минута на астрологията и преминава през всички нива на обучението. Запазете този хороскоп, той ще ви помогне много през годината.

Козирог
Водолей
Риби
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X