Напишете дума/думи за търсене

Сигнали, че е време да сменим работата

Колкото и да харесваме работа си, понякога просто идва времето да я напуснем. Често тя не ни се отразява толкова добре, колкото искамe. И първоначалните утопични мисли за новото ни работно място, нерядко се размиват с измамната реалност.

Ако се колебаете за правилния ви избор на работно място, проверете дали не се разпознавате в следващите редове, които ще ви дадат отговор дали не е време да излезете отново на пазара на труда.

Напрежение между вас и шефа

Дори и да имате постоянни разправии с началника, това не винаги означава, че краят е близо. Опитайте се да спечелите доверието му и да разберете какво точно очаква от вас. Ако ситуацията не се подобри, е време да започне да търсите нова работа.

Не зачитат мнението ви

Според експерти това е издайнически знак. Ако не ви канят на фирмени срещи и не се допитват до вас за неща, по които сте компетентни, е добре да се замислите. Вие може би притежавате потенциал, който не можете да разгърнете на настоящата си работа. Време е да вземете мерки.

Фирмата поема в различна посока

Новото управление идва и налага изцяло нови правила за работа. Ако такава промяна не ви вълнува, трябва да си зададете няколко основни въпроса. Дали бихте се с справили с новите отговорности и задачи? Имали смисъл да оставате на работа, за която не сте кандидатствали? Оставането във фирмата дали няма да ви донесе само прекомерно количество стрес? Ако отговорите са положителни, трябва да действате.

Ходите с нежелание на работа

На фона на всякакъв вид промени в офиса, може да си зададете въпроса дали сегашната ви работа е най-подходящата за вас.

Ако в неделя вечер установите, че идването на понеделника ви ужасява, по-добре е да си подадете заявлението за напускане.

Чувствате се твърде удобно на работното място

Ако сте толкова отегчени на работа, че най-вълнуващата част от деня ви е да проверявате Facebook, вероятно имате нужда от нещо малко по-предизвикателно. Прекаленото спокойствие и удобство също не е опция. Ако се чувствате сякаш може да свършите всичките си задачи за седмицата със затворени очи, е време да потърсите нови начинания.

Няма накъде повече да се развиете

Колкото и да харесвате работата си, ако тя не ви предоставя възможност за развитие,трябва да я смените. Важно е да не гледате на текущата си работа като вечно явление, а като стаж, който обогатява автобиографията ви. И когато вземете максималното, което може да ви даде компанията, време е да потърсите друга.

Искате с цялото си сърце нова работа

Колкото повече се настройвате да напуснете работното си място, толкова повече се засилва нежеланието, с което ходите на работа. Ако всеки ден си мечтаете за нова работа и искате да се занимавате дори с нещо съвсем различно. Подходете към желанията си сериозно и преценете какво искате да правите отсега нататък. Важно е да се чувствате удовлетворени от работата, която вършите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X