Напишете дума/думи за търсене

Как да хванем лъжеца по езика на тялото (галерия)

Почесва се по лицето и шията

Само не обърквайте тези движения с дискомфорта, които човек чувства, когато нещо го сърби. Ако вашият събеседник наистина трябва да се почеше по носа или по ухото, той го прави много интензивно. А лъжците имитират пози процес като докосват лицето или шията си леко и мимолетно. При това по време на разговора те почесват различни части на лицето си - току що си е почесал брадичката, а след няколко минути започва да го сърби челото.

Непрекъснато движи краката си

Опитните лъжци са много добре осведомени за особеностите на поведението на неискрения човек. Затова те се стараят да контролират езика на своето тяло, за да не издава то техните неблагородни намерения. Но обикновено те контролират само горната част на тялото си и забравят за краката, които ги издават. За да проверите колко искрен е вашият събеседник, наблюдавайте краката му. Ако напълно здрав човек, който не страда от нервни трикове, постоянно премята крак върху крак, почуква с крак по пода или по някой предмет, подритва крака на стола, не е изключено, той да се опитва да скрие от вас някаква информация или да ви заблуди или излъже.

Държи ръцете си неподвижно

снимки: Александър Ашминов
снимки: Александър Ашминов

Тъй като са информирани, че хаотичните движения на ръцете ги издават, много патологични лъжци се стараят въобще да не ги движат. Затова по време на разговора те стискат дланите си една в друга, държат ръцете си скръстени пред гърдите или просто ги слагат в джоба си, за да не ги издават.

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X