Напишете дума/думи за търсене

Александрина Пендачанска: С Найо все още успяваме да се изненадаме

Дъщерите ви имат интересни имена Валери-Виолета Найо-Тицин Нейкова и Сара-Мария Найо-Тицин Нейкова? Как ги измислихте?

- Голямата ми дъщеря Валери-Виолета е кръстена на двете си баби - Валери и Виолета. Малката се роди на 15 август - Голяма Богородица и нямаше как да не е Мария. А тъй като никога не съм си представяла, че ще се казва така, добавихме и Сара. Те са интересни и любопитни деца. Изключително преживяване е да създадеш, отгледаш, възпиташ и изградиш като личност своите деца. Това което се радвам, че имаме с тях е смехът. Те имат прекрасно чувство за хумор. Да, имаме тийнейджъри у дома, но готини тийнейджъри. Нямаме проблеми и се разбираме чудесно.

Подкрепя ли ви във всичките ви начинания съпругът ви Найо Тицин. Често пътувате един към друг, за да сте заедно?

Ние бяхме съученици и се познаваме от първи клас. Бяхме приятели и сега нищо не се е променило. С много раздели и събирания е нашият съвместен свят, така и ще бъде. Понякога е проблем, че сме в различни държави. Липсвал ми е много пъти, но в истински важните моменти сме заедно. Толкова сме свикнали с този начин на живот, че трудно бих си го представила по друг начин. Понякога си мечтая да остана на едно място, но ако се случи, би ми омръзнало.

Остава ли ви време да се изненадвате взаимно в този забързан живот?

Все още успяваме да се изненадваме. Понякога се появяваме изневиделица до другия, където и да е той по света. Найо много пъти ме е радвал така за рождения ми ден.

Мъжът ви помага ли в отглеждането на децата?

Полагаме грижи за тях абсолютно равностойно. Радвам се, че те имат майка и баща, смятам че това е важно за децата и съм много благодарна. Докато бяха бебета, съм си казвала винаги: „Добре, че се събрахме”, защото точно така съм си представяла едно семейство.

Днес бракът е нещо много трудно за постигане във времето. Житейските проблеми ли ни правят изнервени?

Така се случи в нашия живот, че след като се оженихме, минахме през много тежки житейски изпитания. Найо загуби родителите си, аз майка си. Това ни научи на много неща, сплоти ни още повече. Знаех, че когато сме заедно можем да се справим с всичко. Както той казва: „Когато сме двама, страшно няма”.

снимки: Мат Хенек и личен архив

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X