Напишете дума/думи за търсене

Холандският топшеф Едгар Бурс: За да остане месото сочно, печете го под 100°C (+рецепти)

Почитател сте на по-дръзките комбинации или сте по-традиционен в готвенето?

Аз съм фен и на двете. Започнах с класическа кухня, затова моята основа е класическа. Но на презентацията приготвих много приятна телешка яхния, с която използвах нова комбинация. Взех месо от врата, добавих чушки, лук, средиземноморски подправки и сервирах с кисело мляко, овкусено със сушено индийско орехче. Песто от пресен кориандър, магданоз, зехтин и люти чушки. Това наистина беше доста дръзка комбинация.

Има ли мода в кулинарията? Например какво предлага новата есенно-зимна колекция с марка Холандия?

Всеки се е насочил отново към корените си, хората се връщаме назад. И това е така вече няколко години. Но готвенето винаги е на мода. Бъдете в крак с модата, но освен това гответе така, както ви харесва. Опитвайте се да пробвате нови комбинации, но не прекалявайте с импровизациите. Най-вероятно през тази зима в Холандия ще властват грахът, бобът и различните им вариации.

Телешко по средиземноморски

необходими продукти:

1 глава червен лук на ситно

800 г телешко от врат на кубчета

1/3 ч.ч. червено вино

2 с.л. доматено пюре

800 г домати на кубчета

2 ч.ч. телешки бульон

2 счукани скилидки чесън

2 чушки

1 с.л. зехтин

кисело мляко

песто от кориандър, люта чушка, магданоз и зехтин

микс от средиземноморски подправки (3 с.л. розмарин, 2 с.л. смлян кимион, 2 с.л. смлян кориандър, 1 с.л. риган, 2 ч.л. канела, щипка сол)

начин на приготвяне:

1 Изсипете зехтина в тенджера под налягане и го загрейте на висока температура. Сложете лука, като бъркате от време на време. След 4 мин добавете и чесъна, а минута след това - телешкото. Гответе 5 мин.

2 Сложете чушките и бъркайте 3 мин. Добавете виното и оставете сместа да заври. Прибавете доматеното пюре, доматите и телешкия бульон. Овкусете с микса от средиземноморски подправки. След като заври, сложете капака на тенджерата и херметизирайте. Когато тенджерата започне да „свири”, намалете температурата до ниска. Гответе 35 мин.

3 Сервирайте с кисело мляко и песто от кориандър, магданоз, люта чушка и зехтин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X