Напишете дума/думи за търсене

Печен джолан с анасон и джинджифил

Необходими продукти:

2 малки свински джолана с кожа

1 с.л. червен пипер

1 с.л. олио

сол и черен пипер на вкус

1 малко парче джинджифил

1 цяла необелена глава чесън

2 зърна карамфил

1 зърно звезден анасон

1 ч.л. кориандър на зърна

1 малка пръчка канела

Начин на приготвяне:

1. В купичка смесете червения пипер, олиото, солта и черния пипер. Намажете месото със сместа и го поставете в чугунен или глинен съд. Отстрани сложете чесъна и парчето джинджифил.

2. В марля завийте сухите подправки и завържете с конец. Сложете ги между месото.

3. Гответе джоланите на бавен огън за 2 часа, като периодично добавяте по малко вода. Преди сервиране отстранете всички подправки.

За улеснение може да сварите за 40 минути джоланите в тенджера под налягане на предния ден и само да ги запечете за 1 час преди сервиране.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X