Напишете дума/думи за търсене

Кои звезди летят само с частните си самолети (галерия)

За много известни хора притежаването на самолет е един от най-върховните символи на статуса. Те джиткат с него около земното кълбо до различните си имения в комфорт, когато си искат и в пълно уединение, като избягват главоболието да летят с “нормалните” хора.

За останалата част от човечеството един полет в бизнес класа от време на време или “глътка” първа класа е събитие, достойно за празнуване, чат във фейсбук или пост в Instagram.

Разбира се, знаменитостите обожават и да сравняват машините си - колкото повече, толкова повече. Колко бърз е вашият самолет? Колко хора от екипажа ви могат да летят с вас? Или колко самолета имате?

Някои богаташи паркират аеропланите си в алеи като автомобили. Толкова яко! И всичко това е само правото да се изфукаш в света на най-богатите и известните.

Ето някои знаменитости, които се придвижват само със собствените си частни самолети.

Джон Траволта

Джон Траволта е може би най-известният и завършен пилот сред знаменитостите. Актьорът притежава СЕДЕМ самолета, включително “Боинг 707”, “Бомбардиър Челинджър 601”, “Боинг 727” и три “Гълфстрийм”. Холивудската звезда обича толкова много да лети, че живее в община във Флорида, отделена само за пилоти. Има 2 частни писти пред къщата си и самолети, паркирани на алеите! 

Къщата на Траволта с пистите и самолетите му СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ
Къщата на Траволта с пистите и самолетите му СНИМКИ: РОЙТЕРС И АРХИВ

Траволта е летял над 56 000 км и обича да използва пилотските си умения за добри каузи. Подарявал е полети на различни благотворителни организации, а през 2010 г. помогна на Опра Уинфри да пренесе цялото си студио с публиката до Австралия на безплатна ваканция.

Опра Уинфри, Селин Дион и Стивън Спилбърг

Всеки един от тези гиганти на развлекателната индустрия притежава самолет Bombardier Global Express XRS, който се продава за 42 милиона долара.

Самолетът на Опра Уинфри
Самолетът на Опра Уинфри
Машината има просторен кожен интериор и вози комфортно от 8 до 14 пасажери. Може да пътува 16 часа без нужда от зареждане. Има баня и кухня с луксозно дизайнерско оборудване. 
Интериорът на XRS
Интериорът на XRS
 
Селин Дион
Селин Дион
 
Опра Уинфри
Опра Уинфри
 
Стивън Спилбърг
Стивън Спилбърг

Том Круз

“Гълфстрийм IV” е сред най-любимите машини на частните собственици. Струва 36 милиона долара. Не е изненада, че прочутият потайник Том Круз има частен самолет – въпросния G4. 

Том Круз
Том Круз

В него има място за двама пилоти и 19 пътници, лети без зареждане 7820 км. Перфектен за екшън героя да обиколи всичките си приятелчета сциентолози. 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X