Напишете дума/думи за търсене

Салата с грах и бекон

необходими продукти:

4 резена бекон на ситно

250 г замразен грах

1/2 връзка мента

3 с.л. винен оцет

1 среден накъсан айсберг

начин на приготвяне:

1 Загрейте няколко лъжици зехтин. Прибавете бекона и сотирайте няколко минути, или докато стане хрупкав. Свалете от огъня и поставете върху кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.

2 Сложете граха в тигана и готвене няколко минути, бъркайте от време на време. Добавете 1 с.л. оцет. Свалете от котлона и осолете на вкус.

3 За да направите дресинга, разбийте 2 с.л. оцет с 3 с.л. зехтин. Осолете. Излейте соса върху граха и айсберга. Сервирайте с бекона.

За повече вкусни рецепти, практични съвети и разговори със специалисти търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X