Напишете дума/думи за търсене

Любен Дилов-син: Цял живот жените ме носят на ръце

Снимка: Румяна Тонева

Той е човек на духа. Винаги в настроение и в полет на мисълта, деен и неуморно пишещ. Издава книги, вестници, списания, сценарист на сериала “Седем часа разлика”, жури в различни реалити формати, преподавател по телевизионен сценарий... Харизматичният писател споделя какви са най-важните неща в неговия живот с присъщото му чувство за хумор.

Днес това момче става на 54. Припомняме ви един наш разговор с него.

Най-прекрасната целувка, която си получавал?

Цял живот жените ме носеха на ръце, заради което сега изглеждам малко износен. Но най-хубавата целувка съм получавал от децата ми...

Най-интересната жена, която няма да забравиш?

Няма такава! В смисъл: няма жена в моя живот, която да съм забравил и която да не е била “най-интересната”. С нетърпение чакам онзи миг - ако са прави, че настъпвал преди смъртта - когато виждаш целият си живот като на лента... Може би трябва отсега да продам правата си на “Fashion TV”.

Най-хубавият подарък, който си получил?

Все още го очаквам...

Най-важният урок за живота е?

Никога не хващай падащ кактус!

Най-ценната книга, която те промени?

Трудно ми е да кажа... Много са. По-принцип силно е надценена ролята на влиятелните книги. Казват, че Библията е променила живота на най-много хора, но на второ място след нея, според мен, се нарежда Наказателният кодекс.

Най-добрата работа за теб?

Да пиша думите в дъха, който излиза като комиксови балончета от устата на минувачите през зимата.

Най-мъдрото решение, което си взел през живота си?

Толкова мъдро е било, че не съм го оценил като нещо различно от хилядите решения, които взимам. Нали знаете препоръката към умните жени: Ако сте по-мъдра от мъжа си, той никога няма да научи за това.

Най-запомнящият се уикенд, който си преживял?

Дайвинг в средата на Червено море, на яхта, с любим за мен човек... Интересното е, че когато и да го повторя, той се превръща в следващия най-запомнящ се уикенд.

Най-страшното ти гмуркане?

Първото ми влизане в машинното отделение на “Мопанг” (товарния кораб, построен през 1920 година и потънал през 1921 г., след като попада на мина в района на Бургас) - мрак и студ, настръхнали железа, никаква видимост и чувах сърцето в ушите си така, сякаш двигателите на потъналия преди 70 години кораб отново бяха оживели...

Най-необикновената риба, която си видял?

Риба Луна. Удивително създание, живо опровержение на Дарвиновото твърдение, че оцеляват най-приспособимите. Това е същество с под един грам мозък, което се носи по течението и се храни само с онова, което случайно влезе в постоянно отворената му уста... Мисля, че може да се използва като метафора и за повечето политици в България.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X