Напишете дума/думи за търсене

Проф. Мермерски: Пийте размразена вода

Свежест, бодрост, гладка кожа - искаме да имаме всичко това и колкото може по-дълго. Възможно е, ако се храним и живеем според природните закони и се защитим от хронични болести, които отслабват организма, убеден е проф. Христо Мермерски.

Една ябълка дневно ни пази от инфаркт и рак

“Дълголетието може да се постигне с комбинация от храни и хранителни продукти и ако от младежките си години наблюдаваме тялото си стриктно, за да се предпазим от първите симптоми на състаряването: разстройство на съня, ранно побеляване на косата, бръчки по кожата - най-вече по лицето и гушата (пуешка гуша), подпухване на лицето, черни кръгове под очите, недостиг на въздух, сърцебиене, недоволство, обидчивост”, изброява проф. Мермерски и ме черпи с голяма червена ябълка.

проф. Мермерски
проф. Мермерски

Професорът препоръчва да ядем по една всеки ден, както прави той самият. “Ако децата сутрин получават по 1 ябълка или морков, ще са здрави”, съветва професорът. Освен това консумирането на този плод всеки ден намалява вероятността от атеросклероза. Ябълката съдържа калий, натрий, калций, желязо, магнезий, алуминий, сяра, фосфор, силиций, витамин Е, каротин, Витамин В6, В2, PP. Комплексното действие на фитонцидите и витамин С в ябълката са добра профилактика при грипни епидемии. Бавното дъвчене на ябълка за 15 минути унищожава 90% от микроорганизмите в устната кухина, а след час - всички.

Пектинът в нея очиства организма от канцерогените, токсините, тежките метали. Тя понижава холестерола, предпазва от инфаркт и други сърдечни заболявания. Полезна е при анемия - съдържа количество желязо и фолиева киселина. Предотвратява образуването на пясък и камъни в бъбреците. Пази от рак, подобно на фасула.

Закуска за всяка възраст

За да запазим красотата и енергията си, да избегнем остеопорозата и преодолеем по-лесно критическата възраст, може да хапваме сутрин комбинация от половин или една кофичка кисело мляко, 1 с.л. мед, 40-50 г смлени орехи, 1 с.л. пектин, 2 с.л. синя боровинка (може и замразена), 40-50 капки от 30% прополисова тинктура и 1 ч.л. канела. Комбинацията може да се яде за закуска или на работното място, като на всеки 2 часа се изяжда 1/4 от кофичката заедно с 1/4 банан. Ако искате да отслабнете, тази смес може да замести храненето през деня. Киселото мляко в тази закуска има антибиотично и антираково действие, унищожава гнилостната микрофлора в храносмилателната система и съдържа 8-те незаменими аминокиселини. Бацилът на туберкулозата, оставен в кисело мляко, загива след 15 мин.

Медът повишава имунитета, има антигъбично и антивирусно действие, антиалергично, отхрачващо, помага за по-бързото зарастване на рани. Орехите помагат при безсъние, подобряват паметта и работата на мозъка, укрепват имунитета, понижават кръвното налягане, предпазват от заболявания на стомаха, червата, черния дроб, далака, бъбреците. Пречистват кръвоносните съдове и забавят развитието на атеросклерозата. Действат против гуша. Пектинът неутрализира действието на киселините и отровите. Прополисът има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Помага при остри дихателни заболявания, на храносмилателната система, гинекологични, кожни, при лъчеви увреждания, пародонтоза, гингивит. А редовният прием на канела понижава кръвната захар с 20%.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X