Напишете дума/думи за търсене

11 съвета от проф. Мермерски за здраве

Представяме ви нколко от здравословните съвети на проф. Мермерски, подходящи за всеки ден.

Хранете се с проста, натурална храна, като плодовете и зеленчуците трябва да

заемат 40-60% от храната. Те унищожават канцерогените в началната фаза на развитието им.

Проявете умереност в храненето и дъвчете бавно. Откажете се от мазните, солените, рафинираните продукти, защото те ускоряват процеси като атеросклероза и стареене.

Предпочитайте картофи вместо хляб. Те пречистват кръвта и унищожават киселините, действат против язви, гастрит и подпомагат смилането на храната. Печените картофи с обвивката предотвратяват мутацията на клетките, водеща до рак. Помагат при високо кръвно налягане, имат антивирусно действие. Съдържат витамин С и скорбяла.

Пийте колкото се може повече течности, особено размразена вода. Кислородът в нея е с 3 единици повече, което е по-добре за организма.

Бъдете в центъра на събитията, случващи се около вас и в света. Така ще се поддържате в тонус. Не спестявайте от съня си, но и не прекарвайте цялата сутрин в леглото.

Тренирайте паметта си с всекидневно четене и писане.

Всеки ден минавайте 10 км пеша или правете физически упражнения, защото при ускорено дишане ще изхвърлите въглеродния двуокис от алвеолите. Упражненията ще ви освободят от стреса и напрежението, което сте натрупали по мускулите и мозъка. Тялото ще стане по-еластично, ще имате лекота и ще спите добре.

Излизайте веднъж седмично в планината, където средата е стерилна, без болестотворни организми и с много кислород в абсолютно чистия му вид.

Пийте настойка от шипка. Няма друг продукт, който да съдържа толкова витамин С, колкото шипката.

Не спорете ожесточено, защото това унищожава нервните ви клетки, които не се възстановяват.

Смейте се и се радвайте на живота. Изпитвайте удоволствието на секса и никога не казвайте, че остарявате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X