Напишете дума/думи за търсене

Изненадващи употреби на водата за уста в домакинството

9. Предпазва от въшки

Да, точно така – помага и в борбата с въшките.

„Напоете” косата си с вода за уста, сложете шапка за баня и стойте така 15-20 минути. След изтичане на времето – изплакнете косата си с вода.

10. Успокоява краката

За да облекчите болките, накиснете краката си в хладка вода с 2 -3 капачки вода за уста и останете така около 15 минутки.

11. Бутилкочистач

Понякога е голямо предизвикателство си е да се бориш с миризмата, която извира от някои бутилки. Предизвикателство, което може да бъде спечелено, ако конкретната бутилка се напълни с 1/3-та вода за уста, 2/3-ти вода и престои нощта.

12. Почиства четката за зъби

Поради антисептичното й действие, водата за уста е идеална за почистване на четката за зъби. Потопете няколко пъти четката ви за зъби във водата за уста и след това изплакнете с топла вода.

13. Почиства очила

Почистете очилата ви с кърпичка, като преди това я напоите с неголямо количество вода за уста, за да имате перфектно чисти стъкла.

14. По-чиста баня

Ако искате да имате една идея по-чиста баня – почистете плочките със смес от 1 чаша вода и чаша и половина вода за уста.

15. Прогонва комарите

Напръскайте местата в къщата, където биха могли да се скрият гадинките с микстура от вода за уста и вода.

Насекомите не са големи фенове на ментола и именно водата за уста прогонва мухите, комари и дори мравките.

16. Запазва цветята свежи

Поставете новооткъснатите цветя във вода, като за всеки половин литър вода добавите и 3 капачки вода за уста. Това ще помогне на цветята да бъдат свежи още дълго време.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X