Напишете дума/думи за търсене

Тоалетите в киното, които никога няма да излязат от мода (снимки)

Заради Скарлет О'Хара, която притежава един от най-запомнящите се червени одежди в историята на киното, направена от пердета, и защото малката черна рокля на Холи Голайтли от „Закуска в Тифани“ няма как да бъде забравена, филмите неусетно, но категорично са се превърнали в модни диктатори. Превърнали са и тоалетите на героините си в своеобразни класики, заемки от които и до ден днешен властват ревютата. 3 три преди Оскарите ви предлагаме модна киноретроспекция.

Вивиън Лий като Скарлет О' Хара

„Отнесени от вихъра“ често е спряган за един от най-романтичните филми на всички времена. Скарлет е яростна в червената рокля, направена от плюшените завеси във всекидневната.

Грейс Кели като Франсис Стивънс

Преди Грейс Кели да стане принцеса на Монако, тя е най-вдъхновяващата муза на култовия режисьор Алфред Хичкок. В „Да хванеш крадец“ аристократичната блондинка взема акъла не само на Кари Грант, но и на зрителите с нейната изящност.

Мерилин Монро като Момичето

Кой не знае прословутата бяла рокля на най-ярката икона на Холивуд? Кой не е виждал аха-аха бельото на Мерилин Монро в „Проклетите седем години“, което се развява пред погледа на зрителя благодарение на въздуха, който излиза от вентилационна шахта на метрото.

Одри Хепбърн като Холи Голайтли

Ако на някого малката черна рокля му приляга като втора кожа, то това несъмнено е легендата Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“. Преди това тази дреха може и да не е особена почит, но след екранизацията на класиката на Труман Капоти, нещата придобиват иконичен размер.

Урсула Андерс като Хъни Райдър

Всички знаем какъв тежкар е Джеймс Бонд. И както повелява традицията, на всеки велик шпионин му се пада поне по една знойна мацка. В „Доктор Но“ - филма от поредицата, видял бял свят през 1962-а, Урсула Андерс е вездесъща с полуголото си тяло, излизаща от водата с бял бански и нож, затъкнат в тях. Нещо, което няколко десетилетия след това повтаря и героинята на Хали Бери в друга лента за прословутия британски шпионин.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X