Напишете дума/думи за търсене

Тоалетите в киното, които никога няма да излязат от мода (снимки)

Заради Скарлет О'Хара, която притежава един от най-запомнящите се червени одежди в историята на киното, направена от пердета, и защото малката черна рокля на Холи Голайтли от „Закуска в Тифани“ няма как да бъде забравена, филмите неусетно, но категорично са се превърнали в модни диктатори. Превърнали са и тоалетите на героините си в своеобразни класики, заемки от които и до ден днешен властват ревютата. 3 три преди Оскарите ви предлагаме модна киноретроспекция.

Вивиън Лий като Скарлет О' Хара

„Отнесени от вихъра“ често е спряган за един от най-романтичните филми на всички времена. Скарлет е яростна в червената рокля, направена от плюшените завеси във всекидневната.

Грейс Кели като Франсис Стивънс

Преди Грейс Кели да стане принцеса на Монако, тя е най-вдъхновяващата муза на култовия режисьор Алфред Хичкок. В „Да хванеш крадец“ аристократичната блондинка взема акъла не само на Кари Грант, но и на зрителите с нейната изящност.

Мерилин Монро като Момичето

Кой не знае прословутата бяла рокля на най-ярката икона на Холивуд? Кой не е виждал аха-аха бельото на Мерилин Монро в „Проклетите седем години“, което се развява пред погледа на зрителя благодарение на въздуха, който излиза от вентилационна шахта на метрото.

Одри Хепбърн като Холи Голайтли

Ако на някого малката черна рокля му приляга като втора кожа, то това несъмнено е легендата Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“. Преди това тази дреха може и да не е особена почит, но след екранизацията на класиката на Труман Капоти, нещата придобиват иконичен размер.

Урсула Андерс като Хъни Райдър

Всички знаем какъв тежкар е Джеймс Бонд. И както повелява традицията, на всеки велик шпионин му се пада поне по една знойна мацка. В „Доктор Но“ - филма от поредицата, видял бял свят през 1962-а, Урсула Андерс е вездесъща с полуголото си тяло, излизаща от водата с бял бански и нож, затъкнат в тях. Нещо, което няколко десетилетия след това повтаря и героинята на Хали Бери в друга лента за прословутия британски шпионин.

Фей Дънауей като Бони Паркър

На Уорът Бийти му прилягат само красиви жени. Такива са задължителни и за неговия герой Клайд във филма „Бони и Клайд“. Фей Дънауей никога не е изглеждала по-шик, отколкото в тази лента, с тази барета.

Даян Кийтън като Ани Хол

Катрин Хепбърн може и да сложи началото на по-мъжественото облекло въвфилмите с гардероба си от „Филаделфийска история“, но Даян Кийтън продължава завета й във филма на Уди Алън „Ани Хол“, внасяйки една идея чудатост в тоалетите благодарение на шапката и вратовръзката.

Мадона като Сюзан

80-те години са време на многопластови накити, панделки в косите, дантелени ръкавици, които на часа стават страшна мания не и без помощта на Сюзан – героинята на Мадона във филма „Отчаяно търся Сюзан“.

Алиша Силвърстоун като Шер Хоровиц

Как изглеждат младите богаташки от Бевърли Хилс, които ходят на училище? Ами вижте Алиша Силвърстоун в „Баровки“. Гимназиално ансамбълче, което толкова се хареса на ученичките, че и до ден днешен намира място в гардеробите им.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X