Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за лесни и нестандартни пасти

Печени спагети

необходими продукти:

2 ч.ч. домати от консерва на кубчета

2 ч.ч. доматено пюре

1 ч.ч вода

1/2 ч.ч. лук на кубчета

1/2 ч.ч. зелена чушка на ситно

2 скилидки чесън на ситно

1/4 ч.ч. магданоз на ситно

1 1/2 ч.л. микс от босилек, риган, розмарин и мащерка.

1 1/2 ч.л. микс от черен пипер, чесън на прах и сол

1 1/2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. захар

2 дафинови листа

1 1/2 ч.ч. телешка кайма

1 пакет спагети

1 ч.ч. настърган твърд кашкавал

1 ч.ч. пармезан

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180°С. Смесете в тенджера доматите, доматеното пюре, водата, лука, чушката, чесъна, магданоза, миксовете от подправки, захарта и дафиновите листа. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри 1 час под капак.

2 Загрейте тефлонов тиган и сложете каймата. Гответе, докато не остане розово месо. Изцедете мазнината и прибавете каймата към тенджерата. Оставете да къкри 20 мин.

3 Пригответе спагетите според инструкциите на производителя. Покрийте дъното на тава 1/3 от соса. Отгоре сложете пласт спагети, върху тях по-малко от половината количество на двата вида кашкавал. Повторете същото с останалите сос, спагети и двата вида кашкавала. Финалният слой трябва да е сос. Печете 30 мин.

4 Поръсете с допълнително пармезан и кашкавал и печете 5 мин. Сервирайте.

Лингуини с песто от сушени домати

необходими продукти:

1 ч.ч. сушени домати, изцедени от мазнината на ситно

1/2 ч.ч. настърган пармезан

1/4 ч.ч. пресен босилек на ситно или 1 с.л. сух босилек

2 с.л. печени орехи или борови ядки на ситно

3 скилидки чесън

3/4 ч.ч. зехтин

1 пакет лингуини

начин на приготвяне:

1 Сложете доматите, пармезана, босилека, ядките и чесъна в блендера. С работещ двигател бавно прибавяйте зехтина. Пасирайте до гладкост.

2 Сварете лингуините в осолена вода според инструкциите на производителя. Запазете 1/2 ч.ч. от течността. Смесете 3/4 ч.ч. от доматеното песто с течността от лингуините. Добавете пастата, разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер. По желание прибавете още песто. Сервирайте.

Ноки с градински чай

необходими продукти:

1 пакет ньоки

1 с.л. морска сол

2 л вода

1/2 обезсолено масло

1 смляна скилидка чесън

100 г пачи крак или печурки на филийки

сол

черен пипер

2 стръка градинки чай

начин на приготвяне:

1 Във вряща и осолена вода сложете ньокито. Когато пастата изплува на повърхността, свалете от котлона и преместете в топла чиния.

2 Разтопете маслото на средна температура, прибавете чесъна и разбъркайте. След 1-2 мин добавете гъбите, разбъркайте и увеличете температурата.

3 Когато маслото започне да покафенява, сложете градинския чай, разбъркайте, а след минута овкусете със сол и черен пипер. Изключете котлона, прибавете ньокито, разбъркайте. Сервирайте.

за още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X