Напишете дума/думи за търсене

Атина: Вдигала съм болни от инвалидна количка

Името й е Вайлет Елизабет Джонсън, но тези, на които е помогнала, я познават като Атина. За да носи името на гръцката богиня, получава разрешение свише. Казва, че по наследство във фамилията й се предава ясновидска и лечителска дарба. И споделя откога тя я носи в себе си, как помага на хората и какво й коства това.

Кога разбра, че си по-различна от другите хора?

Родила съм се със способността да помагам на хората. Тя се предава в рода ни. Прабаба ми я е притежавала, баба ми Милица - моята маминка, аз, синът ми Брендан, по-големият ми син Майкъл - също, но не желае да я развива. Владея и ясновидство, но не мога да бая, не хвърлям боб, премахвам магии, но не ги правя. Когато умря баба ми Милица, стоях неотлъчно до ковчега й, защото тя не обичаше да я галят и целуват. Отецът ме помоли да се преместя, за да извърши опелото. Като се отдалечих, изведнъж се разрази буря, която с трясък отвори вратата и прозорците на църквата. За секунди не можах да си поема дъх, а след това почувствах прилив на сила. След погребението усетих, че нещо странно се случва с мен.

Последва изпитание - с часове съм била на колене пред иконите. Висши сили ми казваха какво да правя. А когато се срещнах с духа на моята маминка, разбрах, че ще ми казва какво да правя. Дълго време не се чувствах добре, боляха ме ръцете, гадеше ми се. Трябваше тялото ми да свикне с енергията, която получавах. Силите ме накараха да напиша имена на богини от гръцката митология. Три дни продължи това, харесвах името Темида, но не ми беше позволено, докато не се събудих и казах Атина, което беше прието от тях. Минах през тежки изпитания, животът ми въобще е изпълнен със сърцераздирателни истории. Единственото хубаво нещо в него са децата, майка ми, и моите кучета. Благодарна съм на Господ и за приятелите си, които са ми все бивши пациенти.

Казваш, че висши сили са те напътствали, а знаеш ли кои са те?

Работя с трима светци, които на земята се наричат Св. Архангел Михаил, Св. Георги и Св. Мина. Моите небесни доктори са в Космоса и те нямат визия. Аз без тях не мога, защото съм само техен проводник.

Кога започна да лекуваш?

Една година след смъртта на моята маминка синът ми Майкъл, който сега е на 21 г., си счупи пръст на крака. Докоснах го, за да видя какво му е, тъй като плачеше и не можеше да стъпи, и изведнъж той тръгна, все едно му нямаше нищо. Но моят крак целият се поду. Това ме научи, че не трябва да пипам болните, когато лекувам. Веднъж се опитах сама да излекувам главоболието си и след това дни наред не можех да стана от леглото, все едно някой ме дърпаше назад и не можех да си изправя главата. Това пък ме научи, че не мога да лекувам себе си. Не мога и да предвиждам нещата за себе си, макар да ги чувствам. Но мога да лекувам не само хора, а и кучета, и коне. Помогнах на куче, което имаше тумор, на котка също, макар че не обичам котките, за което се извинявам, но съм алергична към тях, излизат ми петна.

Хора с какви заболявания си излекувала?

Помогнала съм на болни с рак на гърдата, на простатата, на дихателните пътища. Имам пациентка от Испания, която искаха да пенсионират по болест, но отново се върна на работа. Друг мой пациент - Кирил, имаше проблем с простатата, сега е здрав. Будила съм хора от кома, вдигала съм болни от инвалидна количка - първият случай е с Методи Мавров от Дупница. Не лекувам мързел, хемороиди и херния.

Как точно лекуваш?

С лявата ръка взимам болката, тя минава през тялото ми и я пускам през дясната. Всяка вечер се регенерирам.

Връщала ли си хора?

Обичам да работя с хора и да им помагам, но и съм връщала някои. Една майка дойде при мен, остави пачка с пари и каза: “По-добре да нося цветя на гроба на сина ми, отколкото да е женен за тази...” Погледнах я и й показах вратата. Това, че възрастните се месят в живота на младите, е голям проблем в България.

Дори и най-лошото ли казваш на посетителите си?

Казвам им всичко - и лошо, и добро. Когато виждам смърт - казвам, че не виждам развитие за човека или че не мога да му помогна. Не обичам да лъжа.

През 2012 ще има ли край на света?

Светът няма начало и край. Ние сме в Ада, когато умрем, отиваме в Рая. Тук долу е Адът. Ако се самоубиеш, веднага се прераждаш. Някоя душа чака повече, друга по-малко, за да се прероди, зависи как е живяла. Ние сме енергия, взели сме това тяло, което мършавее и старее бързо. Жалко, че всичко е толкова комерсиално! В Америка, която е уж свободна страна, хората са зомбирани. Живеят в страх, постоянно стават убийства там, има голяма безработица. Всеки петък за тях е стресиращ, защото, ако ги извика босът или ще ги изпъди от работа, или нещо лошо ще им се случи.

А за България какви са ти впечатленията?

Обичам България, не вярвах, че толкова много ще ми липсва, след като повече години съм живяла в чужбина. Но няма по-красива страна. Единственото, което трябва да разберем, е да си стоим тук и да направим държавата си по-силна. Имам пациенти-българи в Чикаго, в Ню Йорк, които копнеят да се върнат в България, но не го правят, защото мислят, че другаде е по-добре. А с ръка на сърцето мога да кажа, че това не е така. Само трябва да спрем с тази злоба и завист.

снимка Александър Ашминов
снимка Александър Ашминов

визитка

Родена е в Дупница.

Съвсем малка заминава с родителите си в Италия.

Когато е на 11 години и половина семейството й се мести в Америка.

Учила е медицина и 3 години право.

Има 5 деца.

От няколко години отново живее в България.

Приема пациенти в София, Благоевград, Варна, Бургас, Мадрид, Виена, Великобритания, Германия, Гърция, САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X