Напишете дума/думи за търсене

Райън Гослинг - целуващият мъже, обичащ жени

Обявен за една от най-големите млади надежди на Холивуд, Райън не разочарова нито почитателите си, нито критиците. Той съумява да прави такива роли, че едновременно да плени женските сърца и да спечели одобрението на критиката.

Един от големите му успехи е филмът “Blue Valentine”. Актьорът, който в него си партнира с Мишел Уилямс, дори бе номиниран за “Златен глобус” за ролята си. Това е историята на една средностатистическа двойка, представена в две части - в началото на връзката си и след това, шест години по-късно, когато вече имат и дете.

“Не знам защо някои го описват като трагедия - споделя Райън. - Напротив това е един много романтичен филм. Не лигаво романтичен, а истински романтичен - за хора, които се изправят срещу проблемите си, за да открият отново чувствата си един към друг. Според мен любовта не е константа. Тя се променя всеки ден. Не може винаги да обичаш един човек по един и същи начин, чувствата имат своите спадове и възходи”.

кадър от филма "Blue Valentine"
кадър от филма "Blue Valentine"

Режисьорът Дерек Кианфранс изпробва много нетрадиционни похвати, за да накара актьорите да влязат в роля.

“Между снимането на двете части - първата, разкриваща началото на любовта на двойката, и втората, която ни ги показва шест години по-късно, направихме един месец пауза - разказва Райън. - През него обаче не бяхме във ваканция, а двамата с главната актриса Мишел Уилямс живеехме в една и съща къща. Имахме бюджет, пазарувахме си, разпределяхме си домакинските задължения, спорехме за парите, празнувахме Коледа, рождени дни. Бяхме като истинско семейство. Само луд режисьор може да измисли подобно нещо, но пък така ни провокира да правим неща, които дори не предполагахме, че можем”.

Натрупва емоционален опит

Райън е категоричен, че този филм е от огромно значение за него не само в професионален, но и в личен план.

“Винаги съм се интересувал от любовта и от нейната липса, от дивотиите, които правим, за да я намерим. Но и винаги съм се чудил защо чувствата са толкова преходно нещо - разсъждава той. - И какво става с нас, когато любовта си отиде? Как е възможно едно толкова красиво чувство да се превърне в досада или още по-лошо - в ненавист. Затова ми беше толкова интересно да участвам в този филм - за да натрупам емоционален опит. Освен това имах възможност и да се превъплътя в образа на баща, което беше страхотно. Но само не прибързвайте с изводите, че това означава, че ще съм страхотен баща някой ден. Хайде по-полека да караме”. Актьорът добавя с усмивка: “Колкото до голите сцени във филма, какво да кажа.

с майка си
с майка си
Майка ми беше с мен на премиерата и трябваше да й закривам очите през цялото време”.

Най-накрая намери любовта

И той като повечето от героите си се влюбва безумно, но после се разочарова. Всъщност филмът, който носи на Райън световна слава, е неповторимият “Тетрадката”. Там отново става дума за истинска любовна история с всичките й перипетии и болки, които любовта понякога носи със себе си. С екранната си партньорка от филма Рейчъл Макадамс имат връзка, която много напомня тази на героите им от филма. Те ту се събират, ту се разделят, ту много се обичат, ту безумно се карат и така в продължение на четири години. Най-интересното е, че докато снимат филма, двамата никак не се харесват и дори им е трудно да пресъздадат любовните моменти, защото между тях има огромно напрежение. Но година по-късно се срещат отново и осъзнават, че напрежението всъщност е любовно привличане.

Райън има зад гърба си доста дълъг списък със завоевания. През 2002 г. на снимачната площадка на “Убийство по учебник” се запознава с 16 години по-възрастната от него Сандра Бълок. Тя е впечатлена от бунтарския му дух и двамата са двойка повече от година. След раздялата им Райън има връзка с актрисата Фамке Янсен.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X