Напишете дума/думи за търсене

Кои са приятелите на звездите

Имам една приятелка стюардеса, която въпреки че щурее из световните небеса, никога не ме пропуска за празници и често напомня за себе си от другия край на кълбото. Постоянно ме дарява с екзотични армагани, но най-милият подарък от нея е един магнит за хладилник. Черен правоъгълник, побрал върху себе си откровението: „Добрите приятели са като звездите - не винаги можеш да ги видиш, но знаеш, че винаги са там.”
Бях чела някъде, че всеки приятел е нов свят в нас. Свят, който най-вероятно не е съществувал, докато той не е прекрачил прага на живота ни. Но най съм съгласна с твърдението на Арнолд Х. Гласоу – американски издател на хумористично списание: „Истинският приятел никога не ти се бърка освен ако не вижда, че си се засилил по нанадолнището.”

В приятелството са позволени доста неща, но три от тях ми се струва, че са задължителни – подкрепата, радостта и кавгите. Позволете ми да ви представя две двойки приятели. Впускат се в битки един за друг, стиска им да си правят номера и да се обичат до наглост.

Когато Пит срещна Клуни



Минаха 12 години, откакто Брад Пит и Джордж Клуни ни залепиха с двойната си ослепителност от големия екран. Годината е 2001-а, а лентата, която е виновна за началото на едно от най-силните и непреклонни приятелства в Холивуд, е „Бандата на Оушън”.

Не стига, че са двама от най-добре изглеждащите другари в киноиндустрията, ами са и едни от най-талантливите. Когато преди две години Клуни приемаше „Златен глобус” за главната си роля в „Потомците”, обявяваният два пъти за най-секси мъж на планетата не пропусна да спомене приятеля си, също номиниран в категорията. „Искам да кажа, че е чудесно, че мога да поздравя Брад не само за добрата работа, която свърши в двата си филма тази година, но и за прекрасната работа, която върши в помощ на хората от целия свят. Аз съм му фен.” Бащата на шест деца е един от най-яростните противници на бедността и глада в Африка. Освен това е един от най-отдадените радетели на благото на американците, пострадали от урагана „Катрина”. Използвайки своето увлечение към архитектурата, Брад сам проектира някои от новите къщи на сънародниците си от бедствения район.

Не стига че двамата актьори са ревностни защитници на човешките права, ами са и първенци в списъка с най-безмилостните шегаджии в Меката на киното.

Миналата година арестуваха най-желаният плейбой на планетата заради участието му в демонстрацията пред Суданското посолство във Вашингтон. Клуни и неговите съмишленици се опитваха да привлекат общественото внимание върху крехката ситуация между Судан и новоизлюпената независимост на Южен Судан, където местните били принудени да живеят в пещери, за да избегнат бомбардировките на селищата си. Звездата заедно с баща си и още 15 активисти бяха закопчани и прибрани в ареста, защото пресекли полицейската линия, обрамчваща портала на посолството. Когато му слагали белезниците, актьорът се пошегувал, че името му е Брад Пит.

Когато пък бившият любим на Анджелина Джоли беше пострадал с крака и по време на сезона на кинаджийските награди миналата година ходеше с бастун, старият му приятел зевзек се избъзика, че травмата е от нескопосаното му каране на ски. Истината, разбира се, беше доста по-достойна за уважение. Татко Брад се беше жертвал заради комфорта на дъщеричката си Вивиан и то не къде да е, а в задния двор на дома им, където се беше подхлъзнал. На излизане на сцената на Оскарите, Клуни се появи в целия си блясък и с бастуна на приятеля си – ей така, заради дженка.

Империята отвръща на удара

Всъщност Брад Пит е този, който слага началото на „войната на номерата”.
На сета на „Бандата на Оушън” Пит изпратил на снимачния екип бележка от името на Клуни. "Пуснах съобщение на целия италиански екип, на италиански при това. В него се казваше: „Скъпи колеги, пожелаваме ви приятни снимки. Това е трудна роля за Джордж Клуни и той има нужда да се потопи изцяло в образа. Господин Клуни помоли да не се опитвате да го заговаряте, нито да го гледате в очите. Ако все пак трябва да се обърнете към него по професионален въпрос, използвайте само обръщенията Даниъл или господин Оушън.” Това продължи две седмици. Той се справи, но накрая започна да става леко сприхав от цялата ситуация, защото не беше свикнал екипът, с който работи, да ходи покрай него на пръсти”, спомня си със смях блондинът.

Разбира се, няма начин Клуни да остане длъжен на остроумния си авер. Дори съвсем скоро се закани, че подготвя нещо доста зловещо за най-верния си приятел. „Правил съм ужасни неща на някои хора. Наистина, наистина ужасни”, откровеничи 55-годишният палавник. „В момета съм впрегнал цялата си енергия към нещо, което пряко ще засегне Брад. Цели две години го доизкусурявам. Твърде е възможно това да сложи край на кариерата му. Дължа му го, така че ще му се отплатя за всичко, сторено от него. Знаете как е – приятел в нужда се познава.”

С какъвто се събереш, такъв ставаш

Клуни се слави като един от най-заклетите поддръжници на веселбата по време на снимки. Посланика, както го наричат в света на киното, защото много държи всички да се чувстват комфортно на сета, доста често прави от колегите си жертви на пъкления му хумор.

Джулия Робърт е една от известните жертви на приятелското дуо. Докато снимат втората част на „Бандата на Оушън”, Пит и Клуни непрекъснато правят засади на хубавата си колежка. „Нямате представа колко е приятно от време на време да не работя с Брад и Джордж. Не ми се налага постоянно да се оглеждам през рамо. Знам, че няма да има нищо нередно с тоалетната в хотелската ми стая, нито с крушките в коридора, или не дай, Боже, с мобилния ми телефон, от който да ме хваща ток”, категорична е с широката си усмивка мис Робърт.

Друга дама, опитала горчивия вкус на двойната хумористична заплаха, е Еван Рейчъл Уудс. Когато Клуни режисира шармантната екслюбима на Мерилин Менсън в „Маската на властта”, той тайно я снима, докато тя танцува и пее парчето на Джъстин Бийбър Baby, подкокоросана от него. „Помислих, че ме снима само за да задоволи извратения си мозък, но се оказа, че тези кадри ще бъдат включени и в dvd-то на филма. Въпреки това не мога да му се сърдя. Джордж има голямо сърце. Той иска хората да се забавляват и да са щастливи и би направил всичко за приятелите си”, не спира да го хвали красивата Еван. И на Райън Гослинг не му се е разминало на същата снимачна площадка. Джордж нарочно намокрил реквизитните панталони на младия си колега в областта на слабините.

Опра и Гейл – в сняг и в минало

Преди повече от 35 години, докато Опра Уинфри работи като водещ на новините в балтиморска телевизия, се запознава с асистента на продукцията Гейл. Най-вероятно щели да останат само колеги, ако не била една ужасна снежна буря, която принудила Опра да покани Гейл да пренощува в дома й. А какво правят две жени посред нощ, заобиколени от виелица и лед? Говорят! Говорят безспирно и до ден днешен.
Опра Уинфри и Гейл Кинг, която е водещ на сутрешния блок на CBS, са сочени като едни от най-иконичните приятелки в поп културната история.

Приятел в нужда се познава

Колкото и да е голямо клишето – двете са готови на каквото и да било една за друга.
През 1987 година Опра вече снима втория сезон на култово си едноименно шоу, докато Гейл е новинар в телевизията. На приятелката на най-влиятелната журналистка в света й трябва страхотна история, която да покачи рейтинга на предаването й. Разбира се, страхотната история се казва Опра.

Години след това Гейл ще върне жеста на най-богата жена на планетата, тръгвайки с нея на 11-дневно пътуване из Америка, показано в предаването на Опра. По средата на цялото премеждие ще се окаже, че на Уинфри въобще не й се нрави тази налудничава идея и е на път да се откаже. Тогава Гейл решава да отклони вниманието на Опра с предложението да играят на въпроси и отговори. Питането, с което стартира Гейл е: „Какво предпочиташ – да пикаеш през носа или да душиш неща с гениталиите си? Аз мисля, че бих се спряла на първото.”
Опра обаче е непреклонна, срязвайки я, че не й се играе на това. Въпреки че много пъти след това Уинфри ще каже, че това американско пътешествие е възможно най-нелюбимото й нещо през последните три десетилетия, рейтингът на предаването е в тавана.

Докато снима сезон 18 на прословутото си предаване, Опра и Гейл се връщат 400 години назад във времето. Двете приятелки заедно с още 26 души живеят в колония, пресъздавайки живота такъв, какъвто е бил през 1628 година. По време на престоя си в миналото, на изтънчените дами им се налага да ловят мишки, да готвят на открито, да носят вода, да се справят без електричество и да използват листа вместо тоалетна хартия. На свикналата с удобства Опра това й допада повече от пътешествието из страната, но не й на Гейл.

Да срещнеш Джош Гробан

През 2005 година Шоуто на Опра започва кампания, която има за цел да изпълни най-смелите мечти на 100 от нейните зрители. Тогава, тайно от приятелката си, Опра кани известният изпълнител Джош Гробан на среща с Гейл, която е запалена фенка на музиканта. През това време Гейл работи като редактор в списанието The Oprah Magazine. Планът е Опра да се обади на Гейл в офиса й, когато Джош се появи в редакцията. Но точно тогава по радиото пускат негово парче и Гейл неочаквано звъни на Опра, обяснявайки й, че не може да се насити на гласа на Гробан. „Неговият глас прави нещо с мен. Просто го чувствам.” Докато Гейл изпява няколко строфи от песента в слушалката на телефона, Джош влиза в офиса й, поднасяйки й букет от жълти рози. В този момент изкрещява: „О, Боже! Джош е тук!”
Опра ще каже, че много се е забавлявала да наблюдава реакцията на Гейл. „Тя винаги е била най-големият ми фен. Най-великата ми мажоретка и винаги е искала най-доброто за мен, защото това правят най-добрите приятели.”

Опра прави още един страхотен жест в знак на приятелство. През 2006 година двете си организират спа ваканция. Гейл, която има страх от височини, се съгласява да бъде вдигната на 12 метра като част от упражнение, което преодолява страховете. Условието е след като достигне въпросната височина, Гейл да се пусне, но тя не намира сили за това. Тогава Опра започва да я убеждава, че усещането е същото като влакчето на ужасите в лунапарка. Гейл отвръща, че ненавижда тези влакчета, но най-накрая след доста окуражаване от страна на най-старата и близка приятелка се пуска.

Защото приятелството е това – да превъзмогнеш страховете си от разголване пред другия и да бъдеш до него независимо от всичко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X