Напишете дума/думи за търсене

10 причини, поради които връзките в днешно време не вървят

Всичко в началото изглежда чудесно. Споделени въздишки, откраднати целувки, зветя на зазоряване и прегръдки по здрач. И така, докато не изтече давността на любовта. Защо днешните връзки не са устойчиви.

1. Не се чувстваме готови

Често пъти не се чувстваме готови за компромисите, жертвите и безусловната любов. Не може да чакаме – искаме всичко да се случва веднага, тук и сега. Не оставяме чувствата ''да разцъфнат'' , защото си налагаме срокове колко бързо и какво трябва да чувстваме.

2. Бъркаме любовта с други чувства

Твърде често искаме да срещнем някого, с който можем да отидем на кино или в някой клуб, а не човек, който ще ни разбира и подкрепя в най-тежките ни мигове. Не искаме да живеем скучен живот затова и търсим весела компания, която би направила живота ни приключение. Но невинаги сме готови за промяната, която неизбежно настъпва след определен период на обич и взаимна привързаност.

3. Зацикляме в ежедневието

След известно време нямаме време и пространство за любов, защото сме твърде заети да преследваме материални блага.

4. Очакваме незабавен резултат

Когато се влюбим, вече очакваме да имаме едни ''зрели'' отношения с партньора ни. Това е зрялост, която настъпва след години, прекарани с любимия. Повечето хора в днешно време не мислят, че има нещо, което си струва времето и усилията им, дори и любовта.

5. Предпочитаме да пропилеем силите си

Много от нас биха предпочели да прекарат един час с много и различни хора, отколкото цял ден с един-единствен човек. В днешно време съществува мнението, че е по-добре да се запознаваш с хората, отколкото да ги опознаваш. Алчни сме и искаме всичко наведнъж. Започваме връзки и ги прекратяваме в момента, в който намерим нещо ''по-добро''. Не даваме най-доброто от себе си на другия, но искаме той да е перфектен. Излизаме с много хора, но рядко даваме шанс на някого.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X