Напишете дума/думи за търсене

Панирано пиле със зеленчукова подправка

богато на ниацин
лесно
6 порции
30 мин

За 1 порция:
152 ккал
мазнини 5,3 г
холестерол 72 мг
въглехидрати 8 г
протеини 17,2 г

необходими продукти:
6 долни пилешки бутчета
50 г галета
1 с.л. брашно
1 с.л. зеленчукова подправка
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 яйце
50 мл мляко
олио или зехтин

начин на приготвяне:
1 Сложете олиото или зехтина в тиган с незалепващо покритие на висока степен на котлона. Разбийте яйцето в малка купа и добавете млякото. Смесете в плитък съд галетата, брашното, зеленчуковата подправка, черния пипер и сол на вкус и разбъркайте до смесване на съставките.
2 Сложете пилешките бутчета в тигана да се задушат под капак за около 10-15 мин. Обръщайте ги периодично от всички страни. Извадете ги, щом се зачервят и ги сложете да се изцедят върху кухненска хартия. Потопете ги едно по едно в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата и ги върнете отново в тигана на котлона. Обръщайте ги периодично до зачервяване. Изцедете ги отново върху кухненска хартия преди да ги сервирате.

За по-дебела коричка на бутчетата повторете процедурата с потапянето в разбитото яйце и в галетата два пъти.


За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман. Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's Kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X