Напишете дума/думи за търсене

Самолечение с любов. Що е то?

Може да опитате самолечението, като сложите ръка върху центъра на гърдите си, където е сърдечният енергиен център. Този жест сам по себе си е любов към вас самите. И започнете да говорите: “Аз обичам себе си!”, “Аз се харесвам!...”, и тогава енергията на тези слова ще се влее в нас и ще ви изпълни. И когато придобиете умения с тренировки, сложете ръка върху мястото, което ви боли. “Или наречете някакъв предмет, например кристал, на органа, който лекувате. Когато го държите в шепата си, му говорете нежни думи и го милвайте, дори го притискайте леко до сърдечния си център в средата на гърдите, но без “ах” и “ох”, без умиляване и просълзяване”.

Различните органи изискват лечение с различна продължителност

Някои като сърцето са чувствителни и реагират бързо, други като черния дроб искат повече усилия. Освен това всеки от нас е натрупал различни по сила и характеристики негативни емоции в различните органи и центрове на тялото си. Така че понякога резултатът ще дойде веднага, а друг път ще е нужно повече търпение.

И накрая Петър Няголов препоръчва ежедневно да се правят леки физически упражнения. С тях изпращаме сигнал към тялото, че ни е грижа за него, така се подобрява циркулацията на лимфния поток, а това прочиства цялото тяло. А съветът му към по-нервните и тревожни хора е да се опитат да правят всичко бавно, плавно и нежно. Съзнателните бавни движения развиват концентрация и натрупват експлозивна сила. Те могат да променят изцяло вътрешния климат на човек, да изцелят емоциите и тялото.

Светлинна и цветотерапия с биоптрон

Тази целебна процедура се извършва с медицински уред за светлинна терапия биоптрон. Специалният му оптичен блок излъчва светлина, подобна на слънчевата, но без ултравиолетово лъчение. Тя има биостимулиращ ефект върху тялото, като активизира светлочувствителните вътрешноклетъчни структури и молекули. Лекува не само облъчваното място, а цялото тяло. Сложат ли се цветни бленди на биоптрон апарата, той се превръща в уред за светлинна цветотерапия.

Стимулира имунната система и лекува рани

Повече от 20 години терапията се ползва с успех от много болници, медицински и козметични центрове в Европа.

Отскоро се прилага и в Българския рейки център. Биоптрон светлината помага при болки в гръбначния стълб (шия, гръб, кръст), както и при шипове. Терапията с него стимулира кръвообращението, хармонизира метаболитните процеси, усилва имунната система. Излъчваната светлина лекува рани от залежаване, диабет, изгаряния и възстановява тъкани. Помага при инфекции на горните дихателни пътища - ринити, синуити, при кожни проблеми - акне, дерматити, херпес (симплекс и зостер), псориазис, при алергии, при възпалителни ставни заболявания, при перде на очите, глаукома и проблеми със зъбите. Тъй като светлината не съдържа ултравиолетови лъчи е безвредна, не води до зачервяване, изгаряне и потъмняване на кожата. Тя дори не загрява третираното място. И понеже всяка клетка възприема светлина със специфична дължина на вълната, апаратът е направен така, че да комбинира няколко основни дължини на излъчване между 400 и 2000 nm.

Няма опасност от предозиране

В рейки центъра има два биоптрон уреда - голям и малък, като и с двата могат да се облъчват всички части от тялото. Малкият може да се държи с ръка и да се насочва към съответния участък от тялото. Големият е на стойка и позволява на пациента спокойно да лежи на кушетката, докато той стимулира тялото му да се самоизлекува. Апаратът трябва да е на около 10 см от облъчваната зона. “За да има ефект е добре да се направят около десетина процедури, по 2 на ден, като всяка една от тях трае от 4-6 до 10 минути”, обяснява рейки мастер Екатерина Стоянова от Българския рейки център. “Веднъж дойде жена, на която едната страна на устната бе безчувствена от 4 месеца след поставена упойка. Още след първото въздействие тя усети раздвижване.

“Започнах да се разболявам и се чувствах некомфортно. Направих си 2 облъчвания с биоптрон, пих имуностимулатор и не се разболях”, казва Катрин Стоянович, изпробвала лечебното действие на апарата в Българския рейки център върху имунната си система.

Виолетовата светлина, насочена към 6-а чакра, усилва паметта

Когато на апарата се поставят цветни филтри, светлината, минаваща през тях, въздейства на тялото на принципа на цветотерапията, позната още в древните цивилизации Египет, Индия, Китай. Още тогава пациентите са били лекувани със слънчеви лъчи, преминаващи през цветни стъкла или кристали.

Към биоптрон апарата има 7 цветни филтъра, които отговарят на 7-те цвята от слънчевия спектър, както и на 7-те чакри - червен, оранжев, жълт, зелен, син, индиго, виолетов. Изработени са ръчно, по специфичен начин. Поставени на биоптрона, те хармонизират състоянието на чакрите и подобряват общото състояние на организма.

“При използване на апарата има някои тънкости. Например ако човек има проблем с кожата, не се облъчва само конкретното място, а и областта на тимуса”, казва Катя. “А ако искаме да стимулираме хипофизата и да повишим своята концентрация, памет и интуиция в началото на работния ден, е добре да насочим светлината за 3 минути към 6 чакра (между веждите), като преди това сме сложили индиговата бленда”.

Зелено при депресия

Апаратът може да помогне и при депресия, особено зимна, като се въздейства върху страдащия със светлина в зелен цвят. Той уравновесява, премахва напрежението, поддържа в динамично равновесие психическата и физическата енергия. А ако човек има често главоболие, трябва да се въздейства със светлина върху корема му. За хората, страдащи от безсъние, се препоръчва облъчване на челната чакра за 10 минути със светлина в индигово, след което с оранжево за 1 минута. Индиговото помага и за възстановяване на тъканите при изгаряния. Успокоява и остри проблеми в синусите, като се въздейства върху челната чакра - 5 минути с цвят индиго, 1 минута оранжево, 2 пъти на ден.

Апаратът помага и на животните.

Топли цветове за нервни хора

Ако човек е нервен, хиперактивен, това обикновено е поради недостиг на енергия и трябва да му се въздейства със светлина в топли цветове - жълта, оранжева, червена. Хиперактивните деца се успокояват, като се въздейства върху гърлената им 5-а чакра. При проблем с болно гърло или с комуникацията (цветът на тази чакра е син), стимулираме мястото за 10 минути със син цвят и 1 минута с червен и всичко ще е наред. “Ние хората все повече се затваряме в себе си, не обсъждаме проблемите си, имаме неизказани, потиснати неща в душите си и те ни създават проблеми. Почти всички хора, които идват в рейки центъра, имат блокаж в 5-а чакра, както и във 2-ра, която отговаря за нашите емоции. 90% от проблемите ни идват от нашите отрицателни емоции”, предупреждава Катя.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X