Напишете дума/думи за търсене

Как да отгледаме босилек в саксия

Босилекът е светло- и топлолюбиво растение и за развитието му е нужна висока температура - до 20-25 С, дълъг ден, подхранена почва и редовно поливане и опръскване.

Ако се отглежда босилек от октомври до февруари, растенията се нуждаят от повече осветление в часовете вечер (около 3-4 часа), за да се увеличи светлата част на денонощието. В облачни дни, допълнителна светлина е необходима през целия ден. Поради тази причина, босилекът обикновено се засява в началото на март, за да може периодът на активен растеж да се проведе с увеличаване на светлината през деня. През лятото естествената светлина за възрастно растение вече е достатъчна.

При отглеждане на босилек от семена в саксии се избират ниско растящи сортове. До поникването и появата на няколко същински листа босилекът може да се отгледа в малки саксийки. След това растенията трябва внимателно, без да се повредят корените, да се прехвълят в по-големи съдове. За да се избегне тази процедура, семената може да се посеят в еднолитрови саксии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X