Напишете дума/думи за търсене

С диетата Саут Бийч се свалят 8 кг за две седмици

 Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са: леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

предимства

може да си хапвате и десерти

не си броите калориите

недостатъци

в началото може да ви се стори много стриктна

времеемка за приготвянето на храната

Тип: нисковъглехидратна

Цел: загуба на тегло и сърдечно здраве

Твърдението: Повечето хора отслабват между 4 и 8 килограма за първите две седмици.

Теорията: Има добри въглехидрати и мазнини, има и лоши въглехидрати и мазнини. Ключът за загуба на тегло е в повечето зеленчуци, риба, яйца, обезмаслени млечни продукти, пилешко и пуешко месо, пълнозърнести храни и ядки. Тази диета е нисковъглехидратна, богата на протеини и здравословни мазнини.

Как работи

Преминава през три фази, но ако искате да свалите по-малко от 5 кг, тогава стартирайте с фаза №2. Всяка следваща фаза става все по-малко рестриктивна. Целта е да се заменят лошите въглехидрати и мазнини с добри. Не броите калориите. Ядете три пъти на ден, плюс две закусчици помежду основните хранения и по един високопроеинов десерт (шоколадовият мус е чудесен пример за това). Диетата продължава колкото си поискате, докато не постигнете желаната загуба на тегло.

Съществуват ли рискове за здравето

Диетата Саут Бийм помага за подобряването нивата на добрия холестерол и предпазването от сърдечни заболявания. Няма официално документирани странични ефекти.

Лесна ли е за спазване

Въпреки че най-рестриктивната фаза на тази диета трае само две седмици, дори фаза №2 е строго ограничителна. Не може да се консумират гевреци, бял хляб, картофи, бисквити, сладолед, мед или мармалад. Същото се отнася за ананас, диня, стафиди.

Ситост

Гладът въобще няма да е проблеми с тази диета. По време на първата фаза се препоръчват силно закуските между основните хранения. Освен това се ядат плодове, които са пълни с фибри, което засилва чувството за ситост.

Скъпа ли е

Възможно е свинските пържолки и агнешкият котлет да ви натежат на портфейла, както и по-засуканите риби. Може да наблегнете на по-евтини меса и зеленчуци и плодове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X