Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които щастливите хора никога не правят

Казват, че да си щастлив не е предмет на обстоятелства, нито на съдба, а на личен избор. И това е вярно - нагласата е единствената предпоставка, която със сигурност може да ни заведе в едната или в другата посока. Наскоро група психолози събраха данните от голямо проучване на тема какво правят и какво не си позволяват щастливите сред нас. Ето резултатите.

1. Щастливите хора не ги е грижа какво мислят за тях другите.

Трудно се постига, но това не означава, че е невъзможно. И ако щете вярвайте, но е въпрос на тренировки. Бъдете себе си, бъдете открити и го правете на всяка цена. Няколко пъти ще ви стане неприятно, ако ви одумат или дори намразят, но в крайна сметка вие сте единственият човек, отговорен за своето щастие, и не може да го делите с (изкривеното) мнение на някакви си други хора.

2. Не живеят в миналото.

Времето лекува, но вие му помогнете. Каквото и да ви е ранило, изправете се и продължете. Животът е прекалено кратък, за да го живеем с глава, обърната назад. Колкото и да ви е трудно да се разделите с миналото, вярвайте, че в бъдещето ви очаква нещо по-добро, но само ако обърнете поглед към него... В противен случай има опасност да се спънете в щастието си, или изобщо да не го забележите.

 3. Не се фокусират в недостатъците на другите.

Ами че това са си техните недостатъци! Да, дразнят ви, да, раняват ви, да, не може да спите от недоумение защо ви завиждат, но по-добре отклонете поглед от негативното в другите хора. Има толкова по-приятни неща за мислене и толкова по-страхотни поводи за... безсъние.

4. Не се бъркат в работите на другите.

Не давайте непоискани съвети, не правете непоискани услуги. Може да ви се струва като добро дело, че го правите, но рано или късно ще се натъкнете на неблагодарност и ще страдате. Освен това не е ли по-добре да инвестирате времето и мислите си в своите дела, или си мислите, че с тях всичко си е наред... 

5. Не сравняват своя живот с този на другите.

Ама някой бил по-добре материално, ама друг имал по-послушни деца, или по-свястна свекърва, или по-щедър шеф... Най-вероятно не знаете какви са неговите дяволи обаче. Много хора изглеждат щастливи и доволни, сякаш не познават вкуса на проблемите. Но такива хора няма - всеки носи своята болка, своята тайна. Всеки иска нещо повече за себе си, за живота си, за децата си, за семейството. Сравненията са излишни. Правите най-доброто, на което сте способни, живеете в унисон с гласовете на сърцето и разума си и сте щастливи - вие и вашето семейство. Други няма.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X