Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които щастливите хора никога не правят

6. Не се обвиняват постоянно за грешките си.

Обвиненията - независимо дали са към самите нас или към другите, са отрова. Прощавайте бързо. Прощавайте в името на спокойствието си, в името на бъдещето, в името на истинското щастие. Сбъркали сте - значи сте живели! Важното е да имате едно наум и следващия път да не допуснете същата грешка. Продължавайте! Не поглеждайте назад, не знаете кое наистина се е случило за добро. 

7. Не таят гняв.

И отново - прощавайте! Гневът носи само още гняв. А също и болести. Ако не можете, започнете да пиете билки, хомеопатия, да медитирате, да тичате, да ходите на психолог, но не задържайте гнева. Пуснете го да си ходи, за да има място за щастието!

8. Не остават дълго в токсични ситуации.

Често не си признаваме, че дадени отношения или ситуации са токсични за нас. Защото ни е страх да се преместим оттам, защото ни е страх от промяната, от болката, която тя носи, от несигурността напред... Но токсичните хора и ситуации правят света ни задушаващ и мрачен. Освобождавайте се от такива и не се страхувайте от промяната - тя е единственият ви път към щастието.

9. Не се обвиняват за миналото.

Така е трябвало да бъде! Има причина да сте постъпили по определен начин, да сте изпитвали определени чувства и може сега да не виждате тази причина, но рано или късно ще я разберете. Изобщо скъсайте с миналото! Живейте днес, гледайте смело към утре и ще бъдете много, много по-добре!

10. Не се самозалъгват.

Трудно е, но кой ни е обещавал да ни е лесно в този живот?! Самозаблудите са опасна територия. "Не пуша много - само по половин кутия на ден... това не е толкова опасно..."; "Той едва ли ме лъже... какво като вече почти не правим любов и работи в офиса до 9 вечерта?!"; "Невъзможно е най-добрата ми приятелка да действа зад гърба ми... защо би го правила..." Бъдете открити към себе си. Така си давате любов и грижа. Така виждате света по-ясен и ви е по-лесно да се протегнете и да вземете онова, което е за вас. Онова... най-търсеното на света... най-красивото... най-значимото... Щастието!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X