Напишете дума/думи за търсене

Направете това с приятелите си след раздяла с бившия

Тъкмо сте излезли от капана на бракоразвода. Срязали сте бойлера, килима и кактуса на две и чакате центрофугата на чувствата да завърши програмата си, за да поемете отново въздух и да се върнете към ежедневието си. А то се разкрива изведнъж голямо и самотно.

Не заради липсата на половинка, на него сте му още бясна до звездите и обратно. Заради приятелите и по-точно заради отсъствието им. Връзката между съпрузите е в средата на веригата, която се разпада при развода. Оказва се добрите приятели от недалечното ви минало са изпаднали незабелязано от торбата с брачна смет.

Да разделиш приятелите след развода не е като да разрежеш торта. Не става с нож и не може да се раздели по равно. На всичкото отгоре не е ясно дали парчето е съгласно със разрязването. Но си струва да опитате.

Поговорете с бившия

Няма начин. Общите ви приятели продължават да са такива и след развода. Запазете разположение на духа и обсъдете темата в подходящ момент. Може би няма да се радвате на компанията им заедно, но е добре да знаете какво мисли отсрещната страна.

Приемете загубата

Няма начин и за това. Някои приятели ще се отдръпнат от вас. Може би чувстват него по-близък и в това няма нищо ненормално. И вашите най-близки хора сигурно не биха държали телефонния му номер до възглавницата си.

Договорете правила и си обещайте да ги спазвате

По рицарски, наистина. Съгласете се да не използвате приятелите си като агенти за разузнаване на личния и особено интимния живот на другия. Не ги настройвайте негативно и не заговорничете с тях. Обещайте си да не издавате споделеното от тях за вас.С две думи – играйте джентълменски, поне на приятелския фронт.

Оставете си вратичка

Запазете си правото да промените във времето отношението си към срещите с бившия и с общите приятели на публични места. Светът е малък, вероятността да се озовете на едно парти с тях и с него е голяма. Може би веднага след развода няма да ви е до куртоазия и добро възпитание, дори в компанията на приятели. Но нещата може да се променят с времето, а с това и готовността ви да се приобщавате по-смело с познатите от брачни времена. При това цивилизовано.

Кажете го и на приятелите

Директно. Не им причинявайте страданието да се чудят дали да ви поканят на годишнината си. И те не знаят как да ви обичат – по отделно или заедно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X