Напишете дума/думи за търсене

Хитрини за здрави великденски яйца

- Проверяваме дали едно яйце е прясно като го поставим внимателно в съд с вода, към която сме добавили няколко лъжички сол. Ако е прясно, ще потъне във водата, а ако не е, ще остане на повърхността.

- За да не се пукат яйцата, докато ги варим, добавяме във водата 2-3 супени лъжици оцет. Вариант за предпазване от напукване е и поставяне на яйцата в мрежичка или стар чорапогащник.

- Запазваме яйцата топли, докато боядисваме първите като ги поставим вътре в кухненска ръкавица. Така ще са топли, когато дойде техният ред и по-лесно ще се боядисат.

- Ако имаме напукани яйца, не ги боядисваме, защото така със сигурност целият белтък ще се оцвети. За напуканите избираме украса с термо стикери. Те представляват ринг от фолио, в което се поставя яйцето и след това се слага в гореща вода. Така фолиото залепва за яйцето и прави дори напуканите – здрави.

- Ако в бързането сме изпуснали някое яйце и сме изцапали дрехите си, не ги хвърляме в пералнята, а почистваме петното като го натъркаме със стрит аспирин. Оставяме да подейства десетина минути и го изплакваме със студена вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X