Напишете дума/думи за търсене

Как да се грижим за стайните растения през зимата

1. Поливайте умерено и само когато почвата в саксията е добре изсъхнала. Това е лесно да разберете, тъй като повърхността и става по-светла. Наличието на влага на по-долните слоеве лесно се определя на пипане. Редовно изсипвайте излишната вода от подложката.

2. През зимата, както и през лятото, за поливането на стайните растения е по-добре да използвате мека дъждовна или разтопена снежна вода, която не е варовита. Предварително трябва да я оставите да стане със стайна температура, иначе корените на растенията ще пострадат от термичен шок. Ако използвате вода от чешмата, трябва да я омекотите, като за целта напълнете торбичка с торф и го поставете за известно време в съда с вода.

3. По-голямата част от растенията през зимата са в покой. Но има и такива, които продължават да растат и дори да цъфтят, и те трябва да се подхранват веднъж на две седмици и през зимните месеци. В същото време останалите започват да се подхранват едва през пролетта.

4. Редовно подрязвайте увехналите листа и цветове, тъй като често загниват и предизвикват плесени. Допустима през зимата е и лека резитба за поддържане на формата.

5. През зимата много растения страдат от сухия въздух в отопляваните помещения. Затова редовно пръскайте листата на стайните растения и използвайте само мека вода за целта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X