Напишете дума/думи за търсене

Забравете за тези 14 неща догодина

8. Спри с автопилота

Зомбитата са интересни само на кино. Няма нужда всяка сутрин от огледалото да те гледа такова. Животът е прекалено кратък, за да го разхищаваш в монотонно ежедневие.

Вместо през уикенда постоянно да лежиш на дивана и да цъкаш с дистанционното, да киснeш непрекъснато във Facebook, се ритни в задника и измисли нови забавления и хобита, които ще ти донесат щастие.

9. Спри да се съобразяваш с хора, които не те възприемат такъв, какъвто си

Ако на някого не му допада твоята екстравагантност, различност и цветност, това си е негов проблем. Не позволявай на околните насилствено да променят същността си, само и само за да си им по-удобен.

10. Спри с неразумното харчене на пари

Може би е време да спреш с безсмислените покупки на дрехи, които ще облечеш само веднъж и ще обречеш на забвение в гардероба. Или пък онези свръхскъпи обувки, които така ти убиват, но пък са толкова шик. Опитай по-опростен, но елегантен стил на живот, който със сигурност ще има доста положителен ефект върху теб.

11. Спри с токсичните социални контакти

Време е да почнеш да отказваш покани за вечеря от хора, които са изключителни клюкари и постоянно ти дават акъл. Спри да се виждаш с типове, които те изсмукват. Те едва ли ще се поколебаят да направят това за себе си, ако нещо у теб ги притеснява.

12. Спри да бъдеш нетърпелив приятел

Ако твой приятел прави нещо, което не ти се нрави, опитай се да разбереш причините за действията му, преди да започнеш да го съдиш. Или пък ако те е наранил с нещо, дай му възможност да ти се извини.

13. Спри да правиш нещата половинчато

Не става дума всичко винаги да е на макс, но ако ще учиш толкова, колкото да изкараш тройка, или ако ще работиш така, че след това колегите ти да трябва да ти оправят бакиите, по-добре недей. Започни да се предизвикваш и се опитай да дадеш ако не най-доброто от себе си, то поне намери златната среда.

14. Спри да си мислиш, че щастието е крайна цел, а не настояще

Получаваш повишение и цял ден не може да си намериш място от кеф. Преследваш награда след награда, ставаш все по-славен в твоите среди, и си мислиш, че има време да изпитваш и друг тип радост.

Помни, че семейството е виновно за още по-голямото ти щастие. Спирай от време на време за минутка, за да усетиш всичките му измерения.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X