Напишете дума/думи за търсене

9 съвета за справяне с негативната енергия на работното място

Справянето с хора, които се оплакват, мрънкат, мърморят и пръскат отрицателни енергия около себе си, може да бъдат изтощителни. Както негативността, така и позитивността са заразителни.
Особено когато ни се налага да прекараме повече от светлата част на деня с такива индивиди. Какво би ни помогнало за озаптяване на отрицателната енергия по време на работа?

1. Фокусирайте се върху себе си

Спомнете си кой сте и какво е важно за вас. Защо сте в този офис, в тази ситуация, в тази стая... Каква е вашата по-дълбока мотивация?
Ясно разберете своите ценности и това, което е важно за вас, и вземете решение да не позволявате на негативността на другите да ви изважда от релси. Останете отдадени на вашата истина и вашите приоритети, ако искате да се справите с негативните енергии в работата.

2. Слезте от сцената
Не позволявайте да бъдете всмукани в чуждата драма. Ако хората около вас са настроени негативно или клюкарстват, отстранете се от разговора. Напуснете стаята, ако е необходимо. Ако се притеснявате да не обидите хората, кажете, че трябва да отидете до тоалетната, да се обадите по телефона или да си направите кафе и се извинете, че трябва да излезете от стаята.

3. Не давайте ухо на клюките
Не клюкарствайте. Може да е изкушаващо да говорим за другите, особено като начин за изграждане на връзка чрез общ враг, но, в крайна сметка, клюките са форма на драма. Ако хората клюкарстват около вас, напуснете разговора или кажете: „Обещал съм си да казвам само положителни неща за другите... така че просто ще си мълча!“ Това е чудесен начин да се справите с негативните енергии в работата.

4. Те падат ниско, вие скочете високо
Когато се съмнявате, помнете прекрасните думи на Мишел Обама; „Когато те паднат ниско, ние скачаме високо.“ Бъдете по-добрият човек, не се навеждайте до нивото на другите, ако се опитват да ви влачат надолу.

5. Пуснете я
Изкрещете във възглавницата, споделете с дневника си или напишете ужасно писмо до човека, който ви влудява, но не го пращайте. Напишете това у дома, не искате то да бъде намерено в офиса. Направете това, което ви е необходимо, за да извадите тази скапана енергия от вашата система. Съществуват проучвания, чиито резултати показват, че хората, които пишат на лист в продължение на три дни, двадесет минути на ден, това, което ги тревожи, отчитат значително по-малко резултати от депресията.

Един бърз и ефективен начин да се освободите е да използвате дълбоко коремно дишане. Винаги, когато попаднете в негативна ситуация, поемете няколко пъти дълбоко въздух, за да се успокоите. Вдишайте дълбоко, броейки до 5 и издишайте, броейки. По-дългото издишване ще активира вашата парасимпатикова нервна система и ще ви помогне да се успокоите.

6. Силата на ритуала
Друг полезен трик е да имате малък ритуал или ежедневен навик, за да освободите негативната енергия на другите. Визуализирайте отпускането на стреса през деня всеки път, когато се качвате в асансьора, когато си тръгвате от офиса. Докато асансьорът слиза надолу, представяйте си, че освобождавате от целия стрес през деня си. Слушайте едновременно с това и оптимистична музика, която ще ви зареди с щастливо настроение.

Измиването на ръцете или запалването на свещ първо, когато се приберете у дома, е друг прост, ефективен ритуал. Докато усещате топлата вода и мехурчетата сапун на ръцете си, визуализирайте или си представете, че отмивате негативната енергия и стреса на други хора от деня си. Направете това, преди да влезете в личното си пространство на тези, които обичате. Това ще ви помогне да избегнете внасянето на тази негативна енергия във вашия дом.

7. Практикувайте самосъстрадание и прошка
Когато сте разочаровани от поведението на другите, вместо да ги осъждате или да се самобичувате, че ги съдите, практикувайте самосъстрадание. Започнете, като си кажете: „ Това е трудно. Други хора също са се борили с това. Трябва да си позволя да бъда добър към себе си в този момент. ”

Може също така да практикувате прошка към човека, чието поведение ви е повлияло негативно. Опитайте се да си го представите като малко дете, невинно и щастливо. Вижте дали може да изпитвате състрадание към тази негова версия.

8. Обградете се с щастливи хора
Ако постоянно сте заобиколени от нещастни хора, може би вие сте общият знаменател.
Може да направите нов избор всеки момент и да започнете да се обграждате с щастливи хора, ако все още нямате това усещане. Обърнете внимание на културата на дадена организация и потърсете подводните камъни. Наистина ли хората са щастливи, че са там?

9. Не бъдете жертва
Всеки път, когато се чувствате засегнати от негативни енергии по време на работа, опитайте да си зададете следните пет въпроса;

Как допринасям за тази ситуация?
Какво наистина искам (това е в моя контрол и може да бъде инициирано от мен)?
Какво съм готов да направя, за да създам това?
Какъв е подаръкът или възможността в тази ситуация? Как това ме прави по-добър човек?
Какво ми показва този контраст за мен си и желанията ми? Ако тази ситуация ми показва това, което не искам, как да искам да избера по друг начин следващия път?

Тези въпроси ще ви помогнат да спрете да се чувствате жертва и да започнете да се чувствате овластени да избирате собствената си реалност.

Как солта, водата и оцетът откриват негативната енергия у дома?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X