Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем столче за хранене

Когато бебето стане на 6 месеца, може да го слагате в столче за хранене. На тази възраст се преминава към твърда храна, а и детето вече се е научило да седи. Бихте могли да използвате столчето, като оставяте детето да играе в него, докато вие домакинствате в кухнята. Слагайте бебето първо за няколко минутки, като постепенно увеличавате времетраенето. Дори да не му дадете играчки, за него е много интересно да наблюдава от новото си място.

Столчето за хранене може да използвате до 3-годишна възраст, затова е добре да изберете стабилен, удобен и лесен за поддържане модел. Най-обикновените са с тръбна метална конструкция и с пластмасова отливка за седалището, снабдена с предпазно коланче. Повечето разполагат с табличка, която се маха. В зависимост от размера и бихте могли да я слагате в миялната машина. Подобни модели са по-леки в сравнение с дървените и са достъпни като цена. Някои са омекотени на седалката и облегалката, което е важно за бебешкия период. Когато тези части са изработени от екокожа или от други изкуствени материали с гладко покритие, са много лесни за почистване единствено с мокра кърпа.

Предимство е, ако седалката се регулира на височина. Така ползването на стола няма да затруднява детето, когато стане по-голямо. Поставка за крачетата винаги е плюс, но е добре и тя да се регулира, за да е удобна за порасналото дете.

При някои модели задните крака са на гумирани колелца със спирачки. Има и портативни столчета - подвижна седалка, която директно се прикрепя към масата. По този начин се спестява място, а и транспортирането е много лесно.

Най-важно от всичко е столчето за хранене да бъде стабилно. Обърнете внимание дали в основата е достатъчно широко. В упътването към модела проверете има ли направен страничен, преден и заден тест за стабилност. Това е гаранция, че няма риск от преобръщане, докато детето седи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X