Напишете дума/думи за търсене

Герасим Георгиев-Геро: Длъжник съм на семейството си

Герасим Георгиев-Геро изпълнява ролята на инспектор Пламен Пламенов - дългогодишен служител в системата на МВР. СНИМКИ: ФЕЙСБУК И АРХИВ

“Вие сте последната дупка на кавала в това районно. Но от днес това се променя. Аз ще изкореня вашата неефективност, вашия мързел и вродена тъпота. Ще ви превърна в най-елитната бойна единица на този участък. От днес започваме да действаме като един. Като отбор по гребане.”

Тези думи се въртят на малкия екран малко преди Нова тв да пусне новия си сериал - “Полицаите от края на града”. Забавното обръщение е на Герасим Георгиев-Геро, а думите му са насочени към цял куп звездни актьори - Димитър Рачков, Васил Василев-Зуека, Алексей Кожухаров и Албена Михова. Всички те влизат в кожата на ченгета, които вместо да решават проблеми, в повечето случаи ги създават.

Герасим Георгиев-Геро изпълнява ролята на инспектор Пламен Пламенов - дългогодишен служител в системата на МВР, амбициозен, упорит. Но и идеален пример за това как да не действа едно ченге.

Перфектен е в това да допуска гаф след гаф

Но в работата на Геро няма никакви гафове, защото толкова добре играе образа си, че няма как човек да не се разсмее на забавните му думи и действия.

За него последните 3 месеца са пълни с интензивни снимки по новия сериал. “Румен Угрински, Кристиан Милатинов и аз снимахме всеки ден от 5 сутринта до 5 следобед”, разказва актьорът.

В края на всеки епизод излиза надпис, че героите нямат нищо общо с реалните полицаи. Това се отнася и за образа на Геро. Актьорът няма примери, от които да заимства образа. Досега единственият му близък досег с органите на реда е бил в случаите, когато го спира пътен полицай.

“Всеки го е спирал катаджия. Никакви сблъсъци с полицаи не съм имал и се надявам да остане така”, казва той.

Освен в телевизията Геро има силно присъствие и в театъра. Той участва едновременно в 10 спектакъла сега, а това го ангажира с пътувания из България всяка седмица. “Номерът е да разпределиш внимателно и енергията си, не е невъзможно, но е малко сложно”, казва Герасим Георгиев и добавя: “На мен ми е много странно, като някой каже, че работа няма. Има колкото искаш. Стига да я търсиш.”

Един от най-популярните театрални образи на Геро е на Ганьо Балкански в едноименната постановка. Там си партнира с (от ляво на дясно) Бойко Кръстанов, Александър Хаджиангелов и Светослав Добрев.
Един от най-популярните театрални образи на Геро е на Ганьо Балкански в едноименната постановка. Там си партнира с (от ляво на дясно) Бойко Кръстанов, Александър Хаджиангелов и Светослав Добрев.

Той е в театъра от 20 г., в момента е на щат в Малък градски театър “Зад канала”, но гостува в много други столични театри.

Играл е едни от най-големите комедийни образи като Швейк и г-н Балкански

в едноименните постановки. С нетърпение очаква следващото предизвикателство, което предстои скоро. В момента се подготвя нова постановка, в която ще участва - от световен автор с емблематични герои.

За Геро най-голямото удоволствие от актьорската професия идва с аплодисментите и признанието на публиката. Не му липсват фенове и в ежедневието.

“Скоро имах задачки из града и минах през един магазин да напазарувам, а там жената ме позна и каза: “А, вие играете в “Швейк” и много ви харесах”. Това истински ме радва, казва Геро.

Последното му пътуване в чужбина е на 18 март до Щутгарт, където заминава заедно с Малин Кръстев и Мариела Топалова. Тримата играят в постановката “Свалячи”, която излиза за пръв път извън пределите на България. Очаква се

наесен да направят голямо турне и в САЩ

Отвъд океана публиката ще може да види комичната история, която разказва за живота и перипетиите на двама странични футболни съдии от “Б” група.

През есента на 2018 г. Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев и Мариела Топалова тръгват на турне в САЩ с постановката “Свалячи”.
През есента на 2018 г. Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев и Мариела Топалова тръгват на турне в САЩ с постановката “Свалячи”.

“Театърът е най-добрата школа за актьора, там се поддържаш най-добре. Той е и най-чистото изкуство, но, за съжаление, е най-мимолетно, защото се случва в една вечер и не може да се повтори. Не е картина да я нарисуваш и да стои 500 години. В киното е друга магията. Там го заснемаш и то остава така”, казва Геро, който в последната година участва в два от най-успешните български филма – “Възвишение” и “Посоки”.

Във “Възвишение” на Виктор Божинов ролята му е без нито една реплика, но тя е повратна точка в сюжета. Геро играе турски околийски началник, на когото българските революционери правят засада и го убиват. “Там показвам

най-героичната смърт на турчин в българското кино”,

смее се актьорът.

Със смърт завършва и ролята му в “Посоки” на Стефан Командарев. Този път негов убиец е Иван Бърнев, който не иска да си плати сметката за такси. Геро играе шофьор на такси - копърка, в чиято кола свири ретро чалга, а помпичката е често използван уред. След като надува сметката на Иван Бърнев, двамата се сбиват.

След снимките на новия български филм “Посоки” Геро разговаря със Стефан Командарев за участие в следващия му филм “Патрулки”.
След снимките на новия български филм “Посоки” Геро разговаря със Стефан Командарев за участие в следващия му филм “Патрулки”.

Снимките на филма са толкова интензивни, че камерата не трябва да прекъсва работа поне 15 мин. Но за да изглежда колкото се може по-реален боят между шофьор и клиент, по тях трябва да има и кръв. Така се налага само за няколко секунди гримьорът да успее да сложи изкуствена кръв на челото на Геро.

И явно всичко изглежда толкова реалистично в онзи момент, че до колата, в която снимат, спира такси и шофьорът ги пита какво се случва и дали имат нужда от помощ.

На снимачната площадка на “Посоки” идва и полиция. По време на боя между Геро и Бърнев хора от съседни блокове виждат, че става сдърпване, и решават да се обадят на 112. “Когато дойдоха, полицаите ни попитаха дали сме нормални. “Не, не сме нормални. Снимаме филм”, разказва през смях актьорът.

Герасим Георгиев също е ставал жертва на копърка, но се усеща навреме. “Аз съм си виновен, че не гледам къде се качвам. Казах на шофьора да спре по-рано и му платих колко показваше”, разказва актьорът, който вече има разговори за участието в следващия филм на Командарев - “Патрулки”.

Герасим Георгиев-Геро на снимачната площадка на филма “Посоки” заедно с Иван Бърнев
Герасим Георгиев-Геро на снимачната площадка на филма “Посоки” заедно с Иван Бърнев

Геро едва успява да намери по няколко дни в месеца, в които да се отдаде на домашна тишина, но напоследък се чувства длъжник на семейството си.

“Сега ще търся повече време, което да им отделям”, казва актьорът, който има малка дъщеря. На 12 април, Деня на авиацията и космонавтиката, момиченцето му Йохана ще навърши 9 години. Засега тя няма никакво желание да се занимава с авиация или космонавтика, а я влече сцената. “Иска да става актриса, но да се надяваме, че това ще се изпари”, казва Геро.

Актьорът заедно с режисьора Стефан Командарев
Актьорът заедно с режисьора Стефан Командарев

Напоследък му се иска да пътува повече, но не по работа, а на екскурзия. “Винаги, когато пътувам, е по работа, а напоследък ми се ходи някъде на почивка”, казва Герасим Георгиев, който си е

набелязал Португалия за следваща дестинация

Любимото му място обаче е далеч по-студено и дъждовно. Геро често пътува до Лондон, където има приятели. “Лондон е котилото на изкуство, на музика и всеки сантиметър е история”, казва актьорът.

Определено април се очертава като телевизионния месец на Герасим Георгиев-Геро. Освен че е главно действащо лице на малкия екран всеки петък вечер, той се връща в “Господари на ефира”. От средата на април застава на мястото като водещ заедно с Румен Угрински.

Герасим Георгиев-Геро заедно със съпругата си Цвета и дъщеря им Йохана, която на 12 април ще навърши 9 г.
Герасим Георгиев-Геро заедно със съпругата си Цвета и дъщеря им Йохана, която на 12 април ще навърши 9 г.

От средата на април Геро се завръща като водещ на “Господари на ефира” заедно с Румен Угрински.
От средата на април Геро се завръща като водещ на “Господари на ефира” заедно с Румен Угрински.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X