Напишете дума/думи за търсене

Александър Андонов: Суперхраната мумио е божествен лек за редица болести

Препоръчваш суперхраната шиладжит или мумио. Как скална смола от Хималаите, направена на капсули, се превръща в „Нектар от Бога”?

Шиладжит е мощен имуностимулатор. Здравата имунна система има ролята на щит за тялото от болести. Най-доброто лекарство е това, което стимулира имунната система по такъв начин, че да може тя самата да се задейства в отстраняване на причината за появата на определено болестно състояние. Шиладжит е известен като един от най-мощните природни подмладители, афродизиак и лек за огромен диапазон от здравословни проблеми.

Популярна е гъбата на дълголетието рейши. Защо се нарича така?

Един от основателите на традиционната китайска медицина Шен Нонг, който около 2730 г. преди новата ера създава каталог от над 365 растения за създаване на първата книга на традиционната китайска медицина, описал гъбата рейши като най-уникалната билка с множество здравословни ефекти. В наше време рейши се използва успешно за лечение на депресия, астма, хепатит, диабет, рак.

Има сведения, че най-дълголетният човек в света Ли Чинг-Юн, който е живял около 200 години, е консумирал именно рейши и годжи бери.

Малко компании в света имат нужната технология за отглеждане на рейши, която е доста капризна по отношение на климата, в който вирее. В дивата природа на Азия може да се окрие едва на 1 от 10 000 дървета. Това е била причината в древен Китай да се е издавала смъртна присъда на този, който хванели да я бере, освен ако не е бил специално изпратен за доставяне на гъбата за ползите на императорските семейства.

Как може да се консумира годжи бери?

Годжи бери, както и другите суперхрани трябва да се приемат в сурово състояние. Шепа сутрин на гладно и още толкова следобед е достатъчно. Може и да се консумира под формата на сок, нектар, чай, в комбинация с други суперхрани като микс-нектар или след накисване 10 минути във вода.

Как ни помага гъбата комбуча, която се предлага в чай, в коктейли?

Комбуча е известен като “Еликсир на здраве и безсмъртие” и е с произход от Далечния изток от около 250 години преди новата ера. Представлява ферментирала напитка – резултат от реакцията между черен чай и захар (от различни източници, включително захарна тръстика, плодове или мед). Той съдържа колонии от бактерии, отговорни за стартиране на процеса на ферментация, след като се комбинират със захар. След като ферментира, комбуча е вече газирана и съдържа оцет, В-витамини, ензими, пробиотици и висока концентрация на киселина (оцетна, глюконова и млечна), които помагат за подобрено храносмилане, загуба на излишно тегло, повишена енергия, пречистване и детоксикация, подсилване на имунната система, намалени болки в ставите, превенция на рак.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X