Напишете дума/думи за търсене

9 признака за алкохолна непоносимост

5. Гадене

Гаденето и повръщането не са необичайни, ако сте прекалили с коктейлите и шотовете. Но ако имате алкохолна непоносимост, тези симптоми могат да се появят дори след малко количество спиртни напитки.

6. Диария

Тя може да удари в най-неподходящия момент, а повечето хора го отдават на нискокачествена храна. Това обаче не винаги е така. Ако забележите, че това се случва с вас, след като пиете дори малко алкохол, възможно е да имате нетърпимост към него.

7. Зачервяване на кожата

Зачервяването на кожата на лицето и тялото е най-честият признак за непоносимост към алкохол. При някои хора дори се появяват малки мехурчета, което често се бърка с алергична реакция. В началото петната се появяват върху лицето и приличат на обрив.

8. Сърдечни проблеми

Алкохолът винаги засяга сърцето, променя ритъма и предизвиква бързи пикове в сърцебиенето. Но ако тахикардията се случи след първата чаша, това е един от ключовите признаци за непоносимост към етанол. В тежки случаи тахикардията се придружава от атаки на задушаване.

9. Повишена телесна температура

Този симптом най-често се приписва на настинки или случаи на отравяне, но температурата на тялото също може да се повиши поради непоносимост към алкохола.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X