Напишете дума/думи за търсене

Различните видове мушкато

Розова пъпка

Пеларгониум Rosebud е невероятно красиво мушкато.

В буквален превод името му означава розова пъпка.

Сортовете от поредицата водят началото си от около 1850 г. Няма човешка намеса в получаването на супер кичестите цветове - мутацията е спонтанна.

От тогава стремежът на селекционерите е към разширяване на цветовата гама и запазване на розоподобната форма. В миналото цветовете на това мушкато са се използвали за бутониери и малки букетчета в Обединеното кралство.

Роузбъд са представени с огромно разнообразие от цветове, вклюително и дву- и трицветни преливащи нюанси.

Пеларгониум Rosebud се чувства отлично при пълно слънчево огряване.

За продължителен и обилен цъфтеж се препоръчва отстраняване на прецъфтелите цветчета, а в последствие и на цветоноса.

Подхранване с торове с по-високо съдържание на калий и фосфор е за предпочитане пред азотните. Останалите грижи са традиционни - поливане и предпазване от студове.

С цветове като лалета

Лалевидните цветове на тези мушката са постигнати със сложна кръстоска между няколко индивидуални растения.

"Patricia Andrea" е първото патентовано растение с такива цветове, а създателят му е Франк Андреа. Годината е била 1966.

Декоративните качества се дължат на непълното отваряне на венчелистчетата. Лалевидните мушката са представени в основни пастелни цветове.

В семейството на пеларгониумите има още много уникални представители, които не се причисляват към масово разпространените. Дори колекционерите не могат да кажат колко разновидности има. Засега у нас нетрадиционните трудно се намират.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X