Напишете дума/думи за търсене

5 мита за секса, които са били пробутвани на всеки

Не знам за вас, но аз със секса се запознах първо орално. Разбирайте, от уста на уста, и от дума на дума, дочути от разговорите на по-големите момичета и момчета, с които излизах през пубертета.

Що се отнася до говоренето за секс, вярвам, че трябва да бъдем възможно най-сурови и груби. Тези неудобни истини променят нагласите ни за половия акт. Вместо да си позволяваме да вярваме от малки, че всичко е дъги, еднорози и романтика, ние заслужаваме да знаем истината за болката, емоциите и всичко, което се случва между тях.

За младите жени или за девойки, които тепърва започват да цъфтят сексуално, липсата на реалистични дискусии около секса е това, което води до много погрешни вярвания. Имат прекалено малко полезни насоки и доста често токсичните мъжки стигми са единствената им отправна точка. Предизвикателно е да разберем правилния баланс кое е добро, нормално, лошо и съмнително, когато винаги ни захранват с погрешно разбрани вярвания за секса.

„Ти си загубена, щом не искаш да правиш секс“

Очевидно за някои нежеланието за секс е също толкова лошо, колкото и прекаленото либидо. Но знаете ли какво? Човек трябва да си доставя удоволствие само когато почувства нужда от това, а не когато на някого му се ще. Ако не искате да се споделяте интимно с някого, то тогава въздържането от секс не ви прави лош човек. Тъй като на съвременното общество не може да му се угоди, тъй като твърди веднъж, че сме загубени, ако не правим секс, или че сме проклети, ако правите по-често и във вид, който дори другите не успяват да разберат. Не позволявайте на възбудения нехранимайко да ви манипулира емоционално, само за да получи собственото си удовлетворение.

„Нормално е сексът да боли“

Не, не е нормално. Но истината е, че сексът може да навреди. Независимо дали става въпрос за липса на достатъчно овлажняване или за размера на пениса на партньора, нормално е да изпитвате странни болки. Ако обаче боли всеки път, това вече е алармиращо и трябва да потърсите медицинска помощ. Толкова много жени издържат на болезнен секс до степен, в която го разглеждат като задължение в отношенията си. Ако постоянно ви боли по време на секс, потърсете гинеколог - това може да е индикатор за сериозен здравословен проблем. Не се съгласявайте с немедицинска диагноза „нормално е“.

„Броят на любовниците ти има значение“

Хората са непреклонни, когато става въпрос за осъждане на другите. Вярата, че жена с над десет различни сексуални партньори е неплатена проститутка, да не използвам по-стресиращата за медиите дума к****а, е нелепа. По-скоро са по-опитни в спалнята, отколкото някои хора с един или двама сексуални партньори. Никой не бива да съди някого заради броя на любовниците му и ако го направи, това говори много за неговия характер, а не за вашия. Вашата бройка не ви определя като личност, така че не го позволявайте. И не се чувствайте притиснати да го споделите тази информация, освен ако не искате.

„Трябва да си правил секс за една нощ поне веднъж“

Когато някои хора чуят, че никога не сте имали секс една нощ, може да бъде малко шокиращо, особено ако сте прекарали няколко години в университет. Приятелите ви могат да разказват с умиление за това си сексуално преживяване, тъй като изглежда като обред за сексуално активна жена. Но това не е вярно. Стойността на секса за една нощ е надценена и често причинява повече объркване, отколкото хората ви карат да вярвате. Полово предавани болести? Как му беше името? Какво ще стане, ако забременея? Все дискомфорти.
Емоционално погледнато това кара много жени да се чувстват използвани и безполезни. В крайна сметка, сексът за една нощ просто не си струва емоционалните такси.

„Той не може да ви изнасили, ако сте във връзка“

Позволете ми да кажа това силно и ясно - Ако не искате да правите секс и сте принудени, това си е чиста проба изнасилване. И няма значение дали имате връзка или не. Секс без съгласие е секс без съгласие. Сексуалното насилие може да се случи по всяко време и по-често извършителят се чувства право на неограничен достъп до тялото на партньора си. Така че не забравяйте, че имате право да кажете „не“ и това решение никога не трябва да бъде неуважено. Вашето тяло е ваше, никой не го притежава освен вас.

Когато сексът боли

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X