Напишете дума/думи за търсене

Диетични храни, от които никога няма да отслабнете

Спазвате хранителен режим, отказали сте се от вредните продукти, пиете достатъчно вода - и въпреки това не отслабвате. Проверете дали не наблягате на диетични продукти, които всъщност ви пречат да свалите килограми.

Мюсли

Овесени ядки, сушени плодове и ядки - това е обичайното съдържание на този продукт. 1 ч.ч. готово мюсли съдържа около 500 калории, 30 г мазнини и доволно количество захар. Прибавете към тази комбинация и пълномаслено мляко и ще ви стане ясно защо не отслабвате. Затова, ако обичате мюсли, пригответе си го вкъщи - така със сигурност ще е по-здравословно.

Плодово кисело мляко

Киселите млека с парченца плодове не са полезни нито за фигурата, нито за здравето. Освен това, в обезмаслените млека често производителите добавят захар - за да направят вкуса им по-привлекателен. Затова ако искате полезно кисело мляко, изберете натурално.

Пълнозърнести продукти

Безспорно пълнозърнестите храни са полезни - съдържат много витамини от групата В и фибри, необходими за пълноценната работа на стомаха. Но често производителите наричат пълнозърнести продукти, които се състоят от почистени цели семена, а те са доста по-малко здравословни. Така че ги подбирайте внимателно.

Сушени плодове

Това е отличен продукт за хората, които искат да контролират нивото на кръвната захар и килограмите си. Но само при условие, че са от проверен производител или сте ги направили самостоятелно. За съжаление в повечето случаи купените сушени полодове съдържат огромни количества добавена захар, за по-ярък цвят често им прибавят сяра.

Смути и фреш

Пресните плодове са изключително полезни и е абсолютно необходимо да ги включвате в дневното си меню. Но само в пресен вид. В смутитата и особено в прясно изцедените сокове плодовете губят полезните си фибри, а захарта се съхранява в непроменено количество - и бързо попада в кръвта, предвизвиквайки сериозен скок на инсулина.

Извара

Изварата е полезна, но само ако на ден хапвате не повече от 200 грама. Причната е, че дори и обезмаслената извара съдържа не по-малко от 17% протеини (а това е повече отколкото, например, в телешкото месо). Освен това, животинските мазнини, влизащи в състава на изварата, затрудняват дейността на черния дроб - затова по-добре я консумирайте в малки количества и не всеки ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X