Напишете дума/думи за търсене

Как да детоксикираме всеки орган, за да не боледуваме

Пречистване на бъбреците

Хвощ, джинджифил, тинктура от енчец, витамин B6, концентрат от череши и зеленчуков глицерин са част от билките и препаратите, които помагат за изчистването на бъбреците. Изключително полезни са хладка вода с лимон, магнезий, сок от червена боровинка, ябълков оцет и английска сол. Имайте предвид, че трябва да стоите далеч от пестицидите, тъй като те причиняват бъбречна недостатъчност.

Пречистване на дебелото черво

Индийско цариградско грозде и трифала са страхотни за детоксикацията на този орган. Предлагат се под форма на таблетки и капсули в големите аптечни вериги. Клизмите с кафе са незаменими и действат пречистващо и на черния дроб. Пийте много дестилирана, изворна или вода с алое вера, изберете хранителен режим на растителна основа, джинджифил, чесън, фенел, активен въглен за изхвърляне на токсините. Не забравяйте за магнезий и витамин С.

Пречистване от тежки метали

Зеолитът и активният въглен са големи чистачи. Освен тях кориандърът, хлорелата, храни с високо съдържание на сяра като зеле, лук, чесън и брюкселско зеле са невероятни в извеждането на тежки метали от организма. Избягвайте ненужните ваксини, които съдържат тежки метали.

Всеизвестно е, че живакът не е безопасен, тъй като е невротоксин и може да доведе до автоимунни състояния, нарушения на настроението и умствена деградация. Ако все още имате амалгамни пломби, по-добре ги сменете с такива от по-безопасен материал.

Пречистване от паразити

За да се отървете от паразитите в организма, трябва да се доверите на пелина, подправката карамфил, канелата, чесъна, кокосовото масло, хуск псилиум, глина бентонит и клизма с кафе. За нея ви трябва органично кафе, дестилирана вода, стерилна среда. Легнете на дясната страна и направете клизмата, като се опитвате да задържите течността у вас между 10-20 мин.

Пречистване на лимфната система

Това е канализационната система на тялото, но няма помпа като сърцето. За да имате правилно работеща лимфна система, трябва да сте физически активни, да ходите пеш, да практикувате йога. Добре е от време на време да посещавате инфрачервени сауни, да тренирате гореща йога, да извършвате дейности, от които да се потите повече, от време на време да слагате във ваната английска сол и да четкате кожата със суха четка.

Грижа за кожата

Най-големият орган в тялото има нужда от особени грижи през лятото.

Слънцезащитните лосиони, гримовете, дезодорантите и парфюмите съдържат парабени и други ендокринни разрушители, които може да доведат до хормонален дисбаланс, поликистозни яйчници, ендометриоза и тумори.

И още нещо

Много проучвания сочат, че витамин D предотвратява рака на гърдата и на простатата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X