Напишете дума/думи за търсене

Колко вода трябва да пием и защо

Още ползи от регулярния прием на вода

-Регулира температурата на тялото

- Помага на мускулите да работят нормално- те са съставени от 70 % вода и са пряко зависими от количествата, които приемате

- Помага на тялото да се освободи от токсините и „отпадъците“, а по време на отслабване имаме нужда точно от това

Колко вода да пием на ден?

Средно по 8 чаши вода на ден ще ви помогнат да сте в топ форма. В цифри, това прави средно около литър и половина. Тук е важно да отбележим, че хората с наднормено тегло се нуждаят от по-големи количества вода. Те е хубаво да приемат по една допълнителна чаша за всеки 10 килограма над нормата. Другите два случая, когато трябва да пием повече вода е през лятото и когато спортуваме активно.

Обръщайте внимание на признаците на дехидратация. Цветът на урината е по-тъмен, когато сте се обезводнили. Може, също така, да се появи умора и главоболие. По-рядкото уриниране също ви подсказва, че, по всяка вероятност, не сте пили достатъчно вода.

Когато тялото получава необходимата за нормалното си функциониране вода – то ще в перфектен баланс. Какво означава това?

- Функциите на ендокринната жлеза се подобряват

- Задържането на течности е облекчено, защото „складираната“ вода изчезва

- По-големи количества мазнини се използват като енергия, защото черният дроб е свободен да ги обменя чрез метаболизъм

- Естественото усещане за жажда се връща

- Наблюдава се почти ежедневна загуба на чувството за глад

Как да изпиваме необходимото количество вода

Ако нямате навик да пиете редовно вода, в началото може и да ви е трудно да консумирате необходимото количество. Най-лесно ще се справите като започнете да пиете по две чаши вода (от 200 мл) преди всяко хранене. По този начин, хранейки се четири пъти на ден, ще успявате да си набавяте около литър и половина вода. Това е препоръка, която всички клиенти на Топ Форма получават и според голяма част от тях, тя им е помогнала да започнат да пият достатъчно вода.

Разбира се можете да пиете и по една чаша вода на всеки час, в който сте будни, но е важно да не пропускате. Носете си бутилка с вода с вас или си настройте аларма да ви подсеща, докато пиенето на вода се превърне във ваш навик. Когато тялото получава необходимата за нормалното си функциониране вода – то ще в перфектен баланс.

Хидратирайте живота си

Мислете за хидратацията на тялото като промяна в начина на живот. Носете пълна бутилка с вода навсякъде - на работа, вкъщи, в колата и докато сте на разходка. Започнете и приключете деня си с чаша вода. Ако се ангажирате с тези леки промени, можете бързо да увеличите приема на вода и да предотвратите неприятните последствия от дехидратацията. Спазването на индивидуален хранителен режим, ще ви помогне да подредите както храненето си, така и приема на вода.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X