Напишете дума/думи за търсене

С какво да махнем миризмата на чесън, лук и риба от ръцете

Докато готвим, домът се пълни с приятни аромати, но ако използваме лук и чесън, ръцете поглъщат нежелани миризми. И е желателно да се отървем от тях, преди да поднесем храната. Ето няколко хитрини, които помагат.

Лимоновият сок е отлично средство, когато сме приготвяли риба. Натопете ръцете в разтвор от вода и лимон или просто ги натъркайте с разрязан плод.

Кафето също помага. Разтрийте няколко зърна или смляно, а след това измийте със сапун.

Содата за хляб има куп полезни приложения, включително и в този случай. Изсипете във влажните си ръце една чаена лъжичка сода и разтъркайте все едно разнасяте крем. После просто изплакнете.

Пастата за зъби също върши работа. Измийте с малко от нея ръцете, изплакнете, а после повторете, но със сапун. Магданозът е отлично средство за отрстраняване на миризмата от чесън, включително от дъха - трябва само само да сдъвчете малко от зелената подправка. Помага и за ръцете. Нарежете няколко листа и ги стрийте в дланите си, а после изплакнете. Ако ръцете ви не са напукани и ако нямате раничка, може да използвате сол за натъркване.

Разбира се, може да вземете мерки предварително. Ако ще режете лук или чесън, намажете ръцете със зехтин. А най-добре е просто да използвате ръкавици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X