Напишете дума/думи за търсене

Миризми на тялото, които може да сигнализират за болести

Различното ухание на урината може да е причинено от това, което сте яли или пили предишната нощ. Яденето на аспержи може да предизвика силна миризма, дължаща се на разграждането на аспарагиновата киселина. По същия начин консумацията на шафран, риба тон, лук и някои подправки може да доведе до издайнически аромати. Дехидратацията е друга причина за миризлива урина, така че не забравяйте да пиете достатъчно вода.

Приятелите ви бягат, когато сваляте обувките си

В стъпалата има повече потни жлези, отколкото навсякъде другаде в тялото. За разлика от другите потни жлези, които отделят секрет само в отговор на топлина, спорт или напрежение, потните жлези на стъпалата работят денонощно. Повече пот означава повече храна за бактериите, причиняващи миризми.

Тази миризма може да се влоши, ако носите едни и същи обувки всеки ден, ако сте под постоянен стрес или имате хормонални промени.

Дръжте краката си чисти. Дръжте обувките и чорапите чисти. Използвайте противогъбичен крем.

Когато гениталиите не ухаят приятно

Има много неща, които може да повлияят на начина, по който миришете "там, долу" – менструален цикъл, инфекции, лоша хигиена. Въпреки че повечето от миризмите са напълно нормални, има някои, за които определено си заслужава да се притеснявате, особено ако миризмата е придружена от изпускане на урина.

Това може да означава инфекция или полово предавани инфекции, включително хламидии.

Какво да направите, ако вагината ви има необичайна миризма и е придружена от неконтролируемо уриниране? Задължително отидете на доктор. Лечението ще зависи от диагнозата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X