Напишете дума/думи за търсене

5 грешки при отглеждането на рози

Повърхностно поливане

Розовите храсти не трябва да изпитват липса на влага. Цветарите обаче, често практикуват плитко поливане, при което корените не разполагат с така нужната им влага.

Най-добре е преди поливката да направите около храста ямка с дълбочина 10-15 см. Напълнете я с вода, а когато почвата я поеме запълнете ямката. Приблизителното количество вода е 5-10 литра на растение.

Периодичността на поливане е: по време на активния растеж - на всеки 7-10 дни, а при сухо горещо време - през 3-5 дни. Препоръчително е да се полива сутрин или вечер. В горещото време не се полива.

Неправилно подхранване

Рано през пролетта розите се подхранват с комплексни минерални торове. Азотът се въвежда само през пролетта. На по-късен етап той няма да донесе никаква полза, но ще постави под въпрос успешното презимуване.

По време на образуването на пъпки е полезно да се внесе фосфор и калий. В периода на цъфтеж е препоръчително да се спрат всички видове торене. Последното подхранване се прави в средата на септември, като се използва смес от фосфор и калий.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X