Напишете дума/думи за търсене

9 симптома на множествена склероза

5. Проблеми със зрението

Някои хора страдат от оптичен неврит, когато имат МС. Това състояние кара пациентите да не може да различават различните цветове. То може да причини частична слепота, далтонизъм, слепи петна или слепота само в едното око. Ако забележите каквито и да е оптично увреждане, незабавно се обърнете към вашия офталмолог.

6. Иглички и изтръпване

На всеки се случва някоя крайник да изтръпне от време на време, но при хората с МС този симптом продължава за дълги периоди и в различни части на тялото.

7. Интензивна умора

Около 80% от хората с МС страдат от тежка умора. Тя може да е толкова лоша, че да пречи на работата и ежедневието. Понякога това е най-видният симптом на множествена склероза. Не бързайте обаче да се диагностицирате, защото умората е симптом на много заболявания.

8. Липса на цикъл

Пропускането на няколко цикъла не е болка за умиране, може да се случи в резултат на проблеми с имунната система. Но при жените с МС тези периоди са по-дълги. Ако менструацията ви не се появява в продължение на три месеца или повече и не сте бременни, посетете гинеколога си.

9. Замаяност

Ако постоянно се усещате като все едно сте на въртележката, е добре да потърсите мнението на доктор. Силният световъртеж, усещането за замайване и вертигото са общи признаци на МС, особено в началото. Те също могат да бъдат симптоми за проблеми с вътрешното ухо, анемия, ниска кръвна захар и ниско кръвно налягане.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X