Напишете дума/думи за търсене

Най-смъртоносните храни и напитки, които консумираме всеки ден

10. Сирена

Макар че ни доставя калций, тази царица на френската кухня е твърде мазна и, когато се комбинира с други калорични храни, води до нездравословно надебеляване. Освен това за разлика от традиционно произведените сирена тези в супермаркета са силно обработени и съдържат канцерогенни добавки.

11. Червено месо

То проваля всеки опит да се храним здравословно. Като цяло западният свят консумира твърде много свинско, телешко, агнешко, които повишават риска от различни ракови заболявания. Тези меса затрудняват храносмилателната система и изобилстват с хормони и антибиотици, да не говорим за нечовешкото отношение към животните.

12. Бърза пържена храна

Дали това са пържени крилца или начос, всичко, което е сготвено в нездравословна мазнина, със сигурност е вредно за здравето. Според нови изследвания хора, които ядат пържени храни над 4 пъти седмично, са изложени на по-голям риск от затлъстяване от онези, които се хранят с нея два или по-малко пъти. При 6 пържени блюда на седмица рискът от инсулт се увеличава с 41 процента.

13. Бял хляб

При рафинирането бялото брашно е изчистено от всички полезни вещества, няма хранителна полза, а нанася на организма вреда и води до излишни килограми. С висок гликемичен индекс този въглехидрат повишава кръвната захар и е свързан с редица заболявания, включително диабет.

14. Пуканки на микровълнова фурна

Любима занимавка за пред телевизора, пакетираните пуканки за микровълнова печка съдържат ароматизатора диацетил, който разрушава обвивката на мозъчните клетки. Съдържат и перфлуороктанова киселина, която стимулира затлъстяването. Вместо в микровълновата сложете царевичните зърна в плик без мазнини и сол и ги напукайте в обикновена фурна на вентилатор.

15. Плодови сокове

Повечето от тях са богати на фруктоза и са с добавена захар. Те не само повишават риска от диабет, но и от трупане на килограми. Заместете ги с плодова вода – накиснете за 30 минути плод по ваш избор и зелени подправки, а после изпийте водата.

16. Енергийни напитки

Те освежават, но съдържат захароза, глюкоза, кофеин. Всъщност са скъп химически коктейл. Вместо тях пийте студен зелен чай, който е мощен антиоксидант.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X