Напишете дума/думи за търсене

Неща, за които да внимаваме при маникюристката

Правенето на педикюр е един от най-релаксиращите начини да прекарате свободното си време, нали? Може да пиете изстудено фрапе или сок, докато маникюристката прави масаж на стъпалата и украсява ноктите ви. На това му се казва стрес понижаващо преживяване.

Е, това е така, докато не откриете, че приблизително 97% от ваничките за крака в салоните за красота не съдържат бактерия, наречена М. fortuitum, която е една от причините за развитие на циреи по кожата. Гъбичните инфекции и вирусните брадавици са друг потенциален проблем на местата, където правите своите нокти.

Какви предпазни мерки да вземете, за да не ви се наложи да се сблъскате с грозната страна на салоните за красота.

1. Проверка за чистота

Още с влизането в един салон може да разберете дали на това място зари чистота или е с много съмнителна хигиена.

2. Обърнете внимание на дрехите на маникюристката

Ако сте в квалитетен салон, хората, които ви обслужват, трябва да са с униформи. Ако пък не са, обърнете внимание дали дрехите им са спретнати и чисти. Хвърлете един поглед върху инструментите за нокти. Подредени или разхвърляни ли са и дали блестят от чистота.

3. Попитайте какъв тип вани за крака използват

Имайте предвид, че много микроорганизми остават в шлюзовете на джакузито за крака. Ваните, които не са хидромасажни, са по-недружелюбни към бактериите.

4. Помолете да почистят ваничката, ако не ви харесва нейният вид

Легени и ваничките, в които се потапят краката, трябва да се почистват между клиентите. Ако не сте сигурни, че това е било направено, помолете педикюристката да го направи, преди да сложите краката си вътре.

5. Попитайте за процеса на стерилизация

Инструментите за ноктите трябва да бъдат стерилизирани в продължение на 6 часа, но някои салони намаляват времето на този процес.

6. Проверявайте инструментите за еднократна употреба

Понякога маникюристът използва повторно инструменти като буфери или пили за нокти, но вероятно ще искате да видите дали разполага с такива за еднократна употреба.

7. Разгледайте пилите, които използват

Говорейки за пили за нокти, някога усещали ли сте ноктите си все едно са изядени от шкурка? Не е изключено маникюристката да използва прекалено груба пила, която може да увреди ноктите ви, което ги прави по-податливи на инфекция.

Помолете за работа с по-фина или стъклена пила.

8. Носете свои собствени инструменти

Не се страхувайте да носите собствени нокторезачки, ножички за кожички и пили, ако не сте сигурни в чистотата на салона.

-----

Похарчете малко повече

Понякога е по-добре да дадем повече пари, но да не излагаме на риск здравето си. Изберете доказан с чистотата и услугите си салон, па макар и с една идея по-скъп.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X