Напишете дума/думи за търсене

Секссимволи, родени от телевизията - първа част

Асен Блатечки (1971)

Асен се снима в няколко тв сериала - “Едно дете в повече”, “Стъклен дом”, “Фамилията”, в италианския “Дело по съвест” и др. Още като студент той си дава сметка, че машината за популярност е телевизията. Веднъж го снимат в един скеч за предаването “Ку ку” - като селянин чете аграрна прогноза за времето.

Вечерта след излъчването на скеча по телевизията той извежда кучето си на разходка на една поляна в “Младост” и чува как младеж, който се целува с гаджето си на една пейка, го вижда и казва: “Гледай, гледай, това е оня, дето участва в “Ку-ку”.

Ситкомът “Морска сол” е заснет по негова идея. В него Асен Блатечки се снима с Тодор Колев го определя това като уникално преживяване. Невероятно удовоствие и школа по актьорско майсторство едновременно. Асен се смята за щастливец, защото през годините пред камерата или на сцената има шанса да играе с Наум Шопов, Асен Миланов, Васил Михайлов, Ицко Финци, Стефан Данаилов.

Асен е поканен да участва в сериала “Стъклен дом” още в първия сезон. Той отказва на режисьора Виктор Божинов с аргумента, че повече не иска да се снима в сапунени сериали. Но като гледа още първата серия, се уверява, че сериалът е със съвсем друга марка.

Обажда се на Виктор Божинов и му казва, че ако напишат роля, която да му хареса, е готов да се включи в приключението “Стъклен дом”. И през втория сезон се появи постоянно пушещият бивш затворник Чарли, брат на бизнесмена Христо Атанасов (Георги Кадурин). А година преди това Асен отказал цигарите. Но нали изкуството иска жертви, пропушва пак.

Участието в сериала “Фамилията” първоначално го кефи много. Ролята му на журналист, който трябва да напише книга за живота на бизнесмена, му харесва и му дава възможност за силна изява. А партньорството с Мастера - неговия учител Стефан Данаилов, е истинско предизвикателство и удоволствие едновременно.

Притеснения от могъщата фигура на актьора Данаилов Асен няма. Наясно е, че като ученик още не е надминал учителя си, но със самочувствие спори с него при решаването на някои от епизодите. Според Блатечки сериалът започва силно, но постепенно се спихва. Пак главно заради липса на достатъчно пари.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X