Напишете дума/думи за търсене

Секссимволи, родени от телевизията - втора част

Владимир Карамазов (1979)

Неговото истинско име е Владимир Александров. Артистичния псевдоним с фамилията на героя на Достоевски му дава режисьорката Лилия Абаджиева, когато той трябва да изиграе ролята на Ромео.

Карамазов завършва НАТФИЗ през 2002 г. и веднага постъпва в трупата на Народния театър, в която по принцип не се влиза лесно.

Участва в много постановки и бързо печели любовта на театралната публика в България.

През 2010 и 2013 г. постановката “Казанова - реквием за любовта”, в която той играе ролята на Казанова, се представя много силно на театралния фестивал в Авиньон, Франция. Карамазов впечатлява с актьорския си талант и френската публика и френските критици.

Актьорът дебютира в сериала “Тя и той”, като Дани. Но за разлика от колегите си от тази “великолепна седморка” изминава малко по-различен път до голямата си популярност и званието секссимвол. Пак става през телевизията, но като водещ на риалитито “Сървайвър”. Той води четири пъти в екстремното предаване по Би Ти Ви - от Доминиканската република, Панама, Филипините и Камбоджа.

През 2013 г. идва голямата телевизионна роля - на Панто Колев в семейната сага “Дървото на живота”.

В театралните среди наричат “мечки” актьорите, станали популярни след телевизионни роли Те често са канени от режисьори в провинциални театри, та с присъствието си да доведат повече публика.

През 2013 г. Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов създават продуцентската компания “Трите мечки”. Първата им постановка е “Арт” на Ясмина Реза - копродукция със Сатиричния театър. След премиерата в столицата тримата приятели организират турнета из страната. Миналата година тримата пуснаха мечките си да пасат в резервата в Белица.

През 2010 г. Карамазов печели приза “БГ модна икона” за най-елегантни българи за 2010 г. А още от първото издание през 2013-а всяка година е сред номинираните в конкурса “Ерген на годината” - раздел “Шоубизнес”. Само той и Калин Врачански са ергените сред седморката.

В едно интервю признава, че не е сериозно обвързан с жена поради голямата си заетост. “Иначе не съм капризен - казва актьорът - и не съм от този тип мъже, които държат на салатката, ракийката и манджата. Моят проблем е, че не вярвам, че в днешно време хората могат да живеят заедно. Събират се за малко и лесно се разделят. Много държат на своята самостоятелност, не са склонни да правят компромиси в името на връзката си и са страшно изнервени. Това е пълна лудница...”

Предстои догодина да видим Карамазов в новия тв сериал “Дяволското гърло”, в който героят му разкрива мистериозно убийство. Пред “24 часа” актьорът призна, че му е било много трудно да го изиграе. “Затова, когато приключихме снимките, си казах, че това е един от върховете в професионалното ми развитие – и като преживяване, и като постигане на актьорски дълбочини. Смятам, че “Дяволското гърло” ще бъде един от най-стойностните проекти, правени в България през последните години...”

Карамазов описва ролята си като трагедийна, защото на героя му се случват не просто драми, а съдбовни събития – с неговото семейство, с близките му.

Актьорът знае руски и английски език. Негови хоби и страст са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори.

първа част

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X