Напишете дума/думи за търсене

Асен Блатечки: Като те удари любовта, всичко друго губи смисъл

Познаваме Асен Блатечки от малкия и големия екран и от театралната сцена. Някои може би го помнят и от телевизионния екран, когато беше водещ на една доста популярна игра.

Напоследък го тегли освен към актьорството и към режисирането. Миналата година направи дебюта си като кинорежисьор с авторския филм "Бензин".

Асене, често попадаш в разни класации за най-сексапилен, харесван и магнетичен актьор. Как се отнасяш към това?

Вече не съм изненадан, защото през последните няколко години постоянно печеля подобни конкурси, с което се забавлявам. Неотдавна станах най-красивият българин. Представям си, ако ми сложат снимката някъде по света, където не знаят кой съм и с какво се занимавам, хората какво мнение ще си създадат за нашата нация. Най-красив, извинявай много, но е супернелепо (смее се).

Кой според теб може да се нарече красив българин?

Ники Илиев е красив мъж, Калин Врачански, Владо Карамазов. Имат изписана красота.

А себе си как определяш?

Аз съм си нормален. По-скоро съм грозен, отколкото красив.

Тренирал си плуване, хандбал, карате, сега с фитнес ли се поддържаш?

Най-много съм тренирал карате от това, което изреди, и сега спортувам. Моята професия го изисква. Инструментът, с който работя, е тялото и трябва да съм във форма. Но не съм маниак или културист, не взимам анаболи и стероиди, просто се поддържам. Ходя по 5-6 пъти на фитнес седмично, ако имам възможност и правя повече силови упражнения. Не обичам да бягам за здраве, тичането ми е най-тегаво.

Върху какво работиш в момента?

Последните години по-сериозно се занимавам с режисиране.

Справяш ли се със сработването на екипа, който режисираш?

Явно успявам. Гледам, че на репетициите всички са нахилени. На актьорите им е приятно да идват на работа и вечер като седнем в кръчмата, пак сме всички и никой не се цепи.

Как подбираш пиесите, които поставяш?

Искам, когато се занимавам с нещо, първо на мен да ми е интересно, да се забавлявам и хората, с които работя, да са ми приятни. А пиесите ги избирам да вълнуват първо мен и като ми харесат, ще се харесат и на хората, независимо дали са тъжни или смешни.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X