Напишете дума/думи за търсене

Азис: Възпитал съм дъщеря ми да бъде състрадателна и отворена към света

Певецът е много щастлив от запознанството си и общия проект с актрисата Цветана Манева.
Певецът е много щастлив от запознанството си и общия проект с актрисата Цветана Манева.

- Ухажват ли те?

- Не, изобщо.

- Защо избра точно Цветана Манева за клипа си?

- Много я обичам, затова. Детска мечта ми беше да познавам тази красива, интелигентна и силна жена. Исках я до себе си. С този дълбок въздействащ глас тя, ако поиска, може да те накара да се самоубиеш.

- Как се запознахте?

- Първо звъннах на Мон Дьо. Каквото и да става, всички звъним на Мон Дьо. Той ми даде телефона ѝ, обаче се разкандърдисах, не събрах смелост да ѝ се обадя. Затова звъннах на Катето Евро. “Катерино - казах, - знаеш от колко време искам да снимам Цветана Манева, звънни ѝ, моля те, помогни ми, кажи нещо хубаво за мен.” И Катето, както можеше да се очаква, веднага откликна: “Добре, Васе, знаеш, че за тебе всичко ще направя.” Обади ми се след малко, каза, че говорила с Цветана и тя чака да ѝ се обадя, нямало проблем. Огромно вълнение ме обзе, каквото рядко съм изпитвал в живота си. Набирам номера, треперя, побърквам се, не помня какво съм говорил, бях в шок.

В такива моменти мисълта ти тече, ама ти не я чуваш, думите излизат, сякаш без да искаш. Страхотно бях притеснен, но нейният глас ме стопли. Уговорихме се да се видим след четири дни и се хвърлих в нови притеснения и терзания. Къде да я заведа? Отивам на среща с Цветана Манева, майчице мила! За първи път се видяхме в “Спагети китчън”, бях предупредил собственика и персонала, че искам всичко да е тип-топ, направо им извадих душата. И хората се постараха, на масата само дето пеперуди не пърхаха - то бяха свещи, драперии, шейсет вида прибори... Все едно ще ѝ искам ръката. И така, срещата мина чудесно, после се видяхме още няколко пъти.

Отидох на нейно представление, “Хората от Оз” в Театър 199. Подарих ѝ една черна роза, която не спира да ухае цели две години. Много интересна пиеса беше, в театъра се запознах и със Стефан Вълдобрев, който игра страхотно. След представлението отидох в бекстейджа, за да изчакам Цветана, колегите ѝ минаваха покрай мен и ме гледаха странно. Тя после ми каза, че някой влязъл в гримьорната и съобщил с голяма почуда: “Абе, знаете ли, че току-що май се разминах с Азис?”.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X