Напишете дума/думи за търсене

Азис: Възпитал съм дъщеря ми да бъде състрадателна и отворена към света

Азис прави грандиозни концерти в чужбина. Никога обаче не е вземал дъщеря си.
Азис прави грандиозни концерти в чужбина. Никога обаче не е вземал дъщеря си.
- Училището как ѝ се отразява?

- Щастлив съм, че в нейния клас всички деца са умни и възпитани, тя не е различна. Хубави деца. Всъщност всички деца са хубави, въпросът е ние да ги направим хубави хора. Ако детето ти се е родило например срамежливо, по-затворено, интровертно, твоята задача като родител е да го очупиш, да намериш такъв подход към него, че да го накараш да общува, да пита, да иска.

- Затрудняват ли те някои от въпросите, които ти задава дъщеря ти?

- Не. С нея говорим открито за всичко, обсъждаме, споделяме. Включително се шегуваме с теми, които може би за някои хора са табу.

- Темата за секса ли имаш предвид?

- Никога темата секс не е била проблем в нашето семейство.

- Как ще реагираш, когато се влюби?

- Съвсем нормално, ще я оставя да си го изживее, да страда, да се мъчи, да се смее, да плаче. Подготвил съм я, от мен е запомнила най-главното - че мъж, който не работи, не става за нищо. Мъжът трябва да има професия, това определя неговата същност. Друго не ѝ трябва да знае.

- Ами ако не харесаш нейния мъж?

- Няма значение какво харесвам аз, ние сме толерантни с майка ѝ. Какъвто иска човек да доведе, изборът трябва да бъде изцяло неин, нямаме намерения да влияем на чувствата ѝ.

- Ако замине да живее в чужбина, няма ли да се тръшкаш?

- Не, ще бъда най-щастливият човек. Искам тя да е добре, да може да използва външния си вид и образованието си, за да работи каквото иска и където иска. Ако избере да отиде в чужбина, може би ще бъде най-добре за нея, ще има по-добри шансове.

- Защо я криеш?

- За да не бъде разпознаваема, обиждана и унижавана заради баща си. Постарал съм се тя да научи всичко за мен, нищо не ѝ е спестено. Не могат да я изненадат, освен ако не я излъжат, естествено.

- Водил ли си я на твои концерти?

- Не, никога. Тя знае една-две мои песни, не се вълнува от този жанр, макар че много исках да я развълнувам. Слуша само Ариана Гранде и Кейти Пери в момента. За мен Ариана Гранде също е попфолк, кой носи ботуши до чатала в акомпанимент с ластична рокля? То на нея пише “Бира и картофи”. Но Рая е на тая вълна като всеки тийнейджър. Покрай мен и майка си познава само няколко от колежките ми, на морето ги е срещала, защото те през лятото живеят там. Няма обаче представа от музиката им, просто не се интересува.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X